Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πέτρος Αγρέβης Χασάπης: Θα έρθω πρώτος σε σταυρούς προτίμησης και θα εκλεγώ

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας της Ελληνικής Λύσης είναι βέβαιος για την εκλογή του

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πεποίθηση του ότι θα εκλεγεί βουλευτής Αχαϊας εκφράζει σε συνέντευξη του στη «Γ» ο υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές με την Ελληνική Λύση Πέτρος Αγρέβης Χασάπης.

«Πιστεύω ότι θα εκλεγώ» τονίζει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας: «Αυτό τουλάχιστον εισπράττω από τους συμπολίτες μας, με τους οποίους συνομιλώ καθημερινά».
Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Λύση, εκτιμά ότι θα ξεπεράσει τις 25 έδρες, ενώ προβλέπει και μια ισχυρή πόλωση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη συσπείρωση των κομματικών τους ακροατηρίων. «Η σύγκρουση θα είναι ισχυρή. Ο ηττημένος θα πάει στο σπίτι του και ο νικητής θα συνεχίσει», σημειώνει.

Οι εκλογές πλησιάζουν. Με ποιο αφήγημα θα πάει η Ελληνική Λύση στις κάλπες;

Στον νέο συσχετισμό δυνάμεων, που αλλάζει διεθνώς, η Ελλάδα πρέπει να χαράξει τη δική της πορεία. Η Ελληνική Λύση έχει μια μόνιμη σταθερή πολιτική πρόταση για μια ανεξάρτητη, αυτεξούσια και αυτοδύναμη Ελλάδα, με ευημερούντες Έλληνες. Το «πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες» δεν είναι ένα απλό σύνθημα, αλλά βαθιά πίστη μας, από την οποία αντλούμε δύναμη να συνεχίσουμε. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα είμαστε μια χώρα δορυφόρος ξένων συμφερόντων ή θα αναζητήσουμε αυτοδύναμο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο ρόλο. Το ότι η χώρα μας δεν διαθέτει ανεξάρτητη και αυτεξούσια εξωτερική πολιτική ήταν ήδη γνωστό, αλλά αποδείχθηκε και με το θέμα της Ουκρανίας. Αμέσως υπακούσαμε στις εντολές των δυτικών και κυρίως των ΗΠΑ, της «σωστής πλευράς της ιστορίας», όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης. Μόνο που αυτή η εξαρτημένη επιλογή «σκότωσε» την ελληνική οικονομία και έκανε πολλούς Έλληνες να ζουν με κουπόνια, όπως παραπλανητικά ονομάζονται τα διάφορα «pass».

Το ότι δεν έχουμε μια αυτοδύναμη οικονομικά χώρα, φαίνεται από τη διαφορά εισαγωγών – εξαγωγών. Με αυτό το παραγωγικό μοντέλο που έχουμε του γιγάντιου τριτογενούς τομέα, θα ζούμε με εισαγόμενα και θα αυξάνουμε συνεχώς το δημόσιο χρέος. Πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο. Πρέπει, επιτέλους, να ξεκινήσουμε με την ανάπτυξη πρώτα και κύρια του πρωτογενή τομέα και στη συνέχεια του δευτερογενή. Ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα αυτό της σταφίδας, της οποίας η τιμή κατακρημνίζεται. Με αυτό το απλό παράδειγμα, της εγκατάλειψης από την κυβέρνηση του πρωτογενούς τομέα, φαίνεται ότι δεν έχουμε μέλλον, αλλά μόνο εξάρτηση.

Γιατί η Ελληνική Λύση αυτοπροβάλλεται περίπου σαν ένα αντισυστημικό κόμμα;

Η διεθνής σύγκρουση σήμερα είναι μεταξύ της παγκοσμιοποίησης και των εθνών – κρατών. Μεταξύ παγκοσμιοποιητών και αντιπαγκοσμιοποιητών. Δηλαδή μεταξύ γκλομπαλιστών και πατριωτών. Αυτή η σύγκρουση έχει μεταφερθεί και στο εσωτερικό της χώρας μας. Τα ελληνικά κόμματα που τάσσονται με τα προτάγματα, τις εντολές και τα συμφέροντα της διεθνούς οικονομικής ελίτ και των εδώ καρτέλ, αποτελούν το σύστημα. Τα εναντίον αυτής της κατάστασης εμφανιζόμενα παντού αντισυστημικά κόμματα τάσσονται υπέρ της προστασίας της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας και του λαού τους. Με αυτήν την έννοια, η Ελληνική Λύση είναι ένα αντισυστημικό κόμμα.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος προτίθεται να επισκεφθεί την Πάτρα, και αν ναι πότε;

Ο πρόεδρος επισκέφτηκε την Αχαΐα τον περασμένο Ιούνιο και μίλησε σε συγκέντρωση στην Πάτρα. Φυσικά και θα επισκεφτεί και πάλι την Αχαΐα και θα μιλήσει προεκλογικά, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε δεν έχει καταρτιστεί ακόμα το πρόγραμμά του, το οποίο και θα εξαρτηθεί και από τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Ποια είναι η δική σας εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών;

Πιστεύω ότι θα υπάρξει ισχυρή πόλωση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη συσπείρωση των κομματικών τους ακροατηρίων. Αυτό φάνηκε τόσο από την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την πρωτοφανή απόφαση περί μη συμμετοχής στις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων. Στις προσεχείς εκλογές παίζεται το πολιτικό μέλλον τόσο του κ. Μητσοτάκη, όσο και αυτό του κ. Τσίπρα. Η σύγκρουση θα είναι ισχυρή. Ο ηττημένος θα πάει στο σπίτι του και ο νικητής θα συνεχίσει. Στο τέλος, δεν αποκλείεται να είναι και οι δύο ηττημένοι και συγκυβερνώντες, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, πιστεύω ότι η επίδοσή της θα είναι αρκετά κάτω του 30% και η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι μικρή. Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, πιστεύω ότι η πόλωση θα το συμπιέσει κάτω από το 10%. Και σε ό,τι αφορά την Ελληνική Λύση, όπως έχω πει ήδη, τα μηνύματα είναι ότι θα ξεπεράσουμε τις 25 έδρες, με πολύ ισχυρό ρεύμα κυρίως από τη Βόρειο Ελλάδα, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, όπως τη δική μας, της Δυτικής Ελλάδας.

Και τι περιμένετε για τη δική σας επίδοση;

Η Αχαΐα θα βγάλει οπωσδήποτε έδρα για την Ελληνική Λύση. Πέρα από αυτά που βλέπω εγώ ο ίδιος, αυτό δείχνουν και οι τοπικές δημοσκοπήσεις. Σε ό,τι αφορά μένα, πιστεύω ότι θα εκλεγώ. Αυτό τουλάχιστον εισπράττω από τους συμπολίτες μας, με τους οποίους συνομιλώ καθημερινά. Άλλωστε, η εμπειρία μου τέσσερα χρόνια μέσα στη Βουλή, ως νομικός σύμβουλος του κόμματος, αλλά και η αποκτηθείσα πολιτική εμπειρία μου δίπλα καθημερινά στον πρόεδρό μας Κυριάκο Βελόπουλο, έναν ακούραστο καθημερινό μαχητή στη Βουλή, αποτελεί εγγύηση για την επιλογή των ψηφοφόρων στο πρόσωπό μου.

Εάν δεν καταφέρετε να εκλεγείτε βουλευτής, τι θα κάνετε στη συνέχεια; Θα συνεχίσετε να πολιτεύεστε ή θα αποσυρθείτε από την πολιτική;

Όπως σας είπα, πιστεύω ότι θα έρθω πρώτος σε σταυρούς προτίμησης και θα εκλεγώ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα κάνω εκείνο το οποίο θα μού εμπιστευθεί ο λαός της Αχαΐας. Αν με τιμήσει με την ύψιστη τιμή να με στείλει στη Βουλή, θα δώσω εκεί δυναμικά τις καθημερινές μάχες μου για την ανάπτυξη του νομού και την υγεία και ευημερία των συμπολιτών μας. Αν με τάξει σε άλλο πόστο, θα δώσω από εκεί τις μάχες μου, πάντα για το καλό του νομού.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement