Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πετρόπουλος και Συριώτη στην κοπή πίτας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/Θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων, Φωτεινή Συριώτη – Κυπραίου, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας.

Σε σύντομο χαιρετισμό της η κα Συριώτη – Κυπραίου ευχήθηκε στους γονείς καλή χρονιά, μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη «για υγεία και προκοπή» και τόνισε: «Παράλληλα με τις ευχές μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι ως Δημοτική Αρχή, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να είναι τα σχολεία μας στο επίπεδο που θέλουμε όλοι και τα πρόσωπα των παιδιών μας χαρούμενα. Όλοι γνωρίζετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος  με την υποχρηματοδότηση από την κυβέρνηση. Αυτό, εκτός των άλλων, προκαλεί δυσκολίες και στην λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών των Δήμου.

Στους Δήμους τα τελευταία χρόνια, έχουν περάσει από το κράτος, πάνω από 200 αρμοδιότητες, χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση. 

Για παράδειγμα, ο Δήμος μας, καλύπτει με δικά του έξοδα την μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών, από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, την λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, τις ανάγκες των Σχολικών Επιτροπών, κ.α. 

Δεν θα επιτρέψουμε όμως στο κράτος και σε καμιά κυβέρνηση, ν’ αφήσουν τα σχολεία μας χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Μαζί μ’ εσάς τους γονείς, θα παλέψουμε για τις ανάγκες των σχολείων μας και για επιπλέον χρηματοδότηση από το κράτος, αυτή που αναλογεί στον Δήμο μας.

Σ’ αυτόν τον δρόμο που ανοίξαμε τα τελευταία χρόνια, του αγώνα και της διεκδίκησης, συνεχίζουμε να βαδίζουμε κι αυτό θα το κάνουμε μαζί σας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement