Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Events

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Οι Αρκάδες της Πάτρας έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος
Κολοκοτρώνης» την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ».

Την βασιλόπιτα ευλόγησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών και Αρκάς, κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης, κ. Χρύσανθος, ενώ έδωσαν τις Πρωτοχρονιάτικες ευχές του και εξήραν το έργο του Συλλόγου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου, αλλά και εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, των Τοπικών Αρχών και τοπικών πολιτιστικών Συλλόγων έδωσαν το παρόν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, συνομίλησαν και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Συγκεκριμένα, στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν, κόψανε συμβολικά ένα κομμάτι της πίτας και έδωσαν τις ευχές τους, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιάσονας Φωτήλας, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σία Αναγνωστοπούλου και ο κ.
Κωνσταντίνος Μάρκου, ο κ. Ηλίας Γκοτσόπουλος ως εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων και Επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» κ. Κώστας Σβόλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων κ. Χαράλαμπος Στανίτσας, ο παιδίατρος και μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ κ. Γρηγόρης Μαρκέτος, ο εκπρόσωπος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πάτρας κ. Αλέξανδρος Χάιδας, η εκπρόσωπος του Συλλόγου εν Πατραίς Κεφαλλήνων κ. Αρίστη Ιγγλέση, ο εκπρόσωπος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Πατρών «Ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε΄» κ. Θεόδωρος Δούρος, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λευκοχωριτών Αρκαδίας, κ. Βιβή Νικήτα – Καρδαράκου και ο υπεύθυνος και χοροδιδάσκαλος του χορευτικού – λαογραφικού ομίλου Μεσσάτιδας «Ο Φίλερης» κ.
Ιωάννης Παναγιωτόπουλος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τέλος, τις ευχές του απέστειλε με μήνυμά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Παναγιώτης Καρασπήλιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο και τον
Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης, κ. Χρύσανθο που ευλόγησαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, καθώς όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμητική παρουσία τους, ενώ επεσήμανε τη σημασία της ενότητας λέγοντας ότι «μας ενώνει η αγάπη μας για την παράδοση, η αγάπη μας για τον τόπο μας, η αγάπη μας για την πατρίδα και την ιστορία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Είναι αυτές οι αξίες των προγόνων μας, που θεμελιώσανε την κοινωνία μας, τις οικογένειές μας και που κρατάνε όρθια την πατρίδα μας
απέναντι στις πολλές δυσκολίες.». Επιπλέον, έκανε αναφορά στον Αρκά Εθνικό Ήρωα, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, στο αγώνα του για την απελευθέρωση της Πατρίδας και στις αξίες που μας κληροδότησε, αλλά και στην ανάγκη ύπαρξης τέτοιων προτύπων ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην τραγική απώλεια των δύο Ικάρων και κάλεσε τους παρευρισκόμενους ως φόρο τιμής στη μνήμη τους
να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή. Παράλληλα, κάλεσε τους νέους να στηρίξουν τους πολιτιστικούς συλλόγους, να συμμετέχουν και να τους κρατάνε ζωντανούς και δραστήριους και ζήτησε τη συνδρομή και των μεγαλύτερων σε αυτό, καθώς είναι αυτοί που θα μεταδώσουν τη σημασία της παράδοσης στους νέους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους απερχόμενους Προέδρους του Συλλόγου για τη συνεισφορά τους στο Σύλλογο, ενώ ανακοίνωσε τη συγκρότηση χορευτικού τμήματος για πρώτη φορά στο Σύλλογο, καθώς και την Αποκριάτικη Χοροεσπερίδα του Συλλόγου στις
17/2 και ώρα 21:00 μ.μ., στο κέντρο «Privilege Event House Patras».

Τέλος, εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου ευχήθηκε μια καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία πάνω από όλα και αισιοδοξία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Ροή ειδήσεων

Advertisement