Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

  Τσίζκεικ σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 12 άτομα)

Για τη βάση

150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας

100 γρ. βούτυρο

75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

40 γρ. αλεύρι

15 γρ. κακάο

30 γρ. νερό

60 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα

Για τη γέμιση

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

800 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά

150 γρ. κουβερτούρα 55%

6 κρόκους αυγών + 2 μικρά αυγά

Για τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης

230 γρ. φιστίκια κομμένα στα 2

120 γρ. ζάχαρη

50 γρ. νερό

8 γρ. ανθό αλατιού

Εκτέλεση:

Αλέθετε τα μπισκότα σε σκόνη, τα ανακατεύετε με το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και το νερό και φτιάχνετε μια λεία ζύμη. Απλώνετε τη ζύμη σε βουτυρωμένο τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. πιέζοντάς τη με την παλάμη σας για να δημιουργήσετε μία βάση χωρίς κενά. Σκορπίζετε τα φιστίκια και πιέζετε. Στο μίξερ χτυπάτε το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη. Προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους και τα αυγά. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και πριν βράσει τη ρίχνετε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιείτε πολύ καλά και προσθέτετε στο προηγούμενο μείγμα. Αδειάζετε λίγη ποσότητα να καλύψετε τη βάση και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10΄. Αδειάζετε έπειτα και την υπόλοιπη γέμιση και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για άλλα 70΄. Σερβίρετε με καραμελωμένα φιστίκια. Ζεσταίνετε ελαφρώς τα φιστίκια σε τηγάνι. Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό στους 115°C, ρίχνετε τα φιστίκια και καραμελώνετε. Ρίχνετε και το αλάτι, ανακατεύετε και αποσύρετε.


Ροή ειδήσεων

Advertisement