Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στα ύψη το καρναβαλικό θερμόμετρο, παρά το κρύο

Οι φωνές και τα γέλια των παιδιών «πλημμύρισαν» τα Παλαιά Σφαγεία στη χθεσινή Καρναβαλούπολη

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Καρναβάλι των Μικρών δεν γνωρίζει από κρύο και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στην Καρναβαλούπολη που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία χθες Κυριακή, από τις 11 π.μ. έως τις 1.30 μ.μ. μεταμορφώνοντας τον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων, το σπίτι του Πατρινού Καρναβαλιού σε έναν απέραντο παιχνιδότοπο με όλη τη μαγεία του Καρναβαλιού να συνεπαίρνει τους πολυάριθμους επισκέπτες.

Παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν, η αθρόα προσέλευση των μικρών με τους μεγάλους συνοδούς τους ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες για μια εκδήλωση γενικευμένης χαράς, ευθυμίας, καρναβαλικού πνεύματος και δημιουργίας. Μικροί και μεγάλοι το «έριξαν έξω», χάρηκαν με την ψυχή τους και συμμετείχαν ενεργά στο κάλεσμα της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, που είχε ετοιμάσει ένα πληθωρικό πρόγραμμα εκλεκτών δράσεων, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μικρών.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Έτσι στον υπαίθριο χώρο ξετυλίχτηκε το διαδραστικό παιχνίδι των X-Saltibagos με τεχνικές κουκλοθεάτρου και τσίρκου «Το χαμένο μαγικό πετράδι», που βασίστηκε στο ομώνυμο παραμύθι. Το πνεύμα του ποταμού παίρνει μακριά το μαγικό πετράδι που χαρίζει αγαθά και ευημερία στο χωριό “Πετρούνα” του άρχοντα Ακρόν. Πως θα έρθει πίσω το πετράδι στο χωριό;

Τα παιδιά με την βοήθεια των ξυλοπόδαρων προσπάθησαν να ξετυλίξουν το κουβάρι του μυστηρίου και να βρουν το πετράδι. Χωρίζονταν σε τέσσερις ομάδες και μέσα από πολλές διασκεδαστικές δοκιμασίες (σχημάτιζαν τις λέξεις «Ενσυναίσθηση», «Συμπαραστέκομαι», «Άλλους», περνούσαν τη «γαλάζια λίμνη», συνέλεγαν φωτογραφίες και δημιουργούσαν ένα παζλ φωτογραφιών με ανθρώπους από όλο τον κόσμο διαφορετικών εθνοτήτων, καταβολών, ηλικιών, όλων ίσων μεταξύ τους, δημιουργούσαν φτερωτούς αγγέλους-πουλιά με αυγά από φελιζόλ) εξερεύνησαν την αξία της συνεργασίας και έμαθαν πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε τα αγαθά. Στο τέλος όλα μαζί με τους καθοδηγητές τους-ξυλοπόδαρους συγκεντρώθηκαν και «έφεραν» πίσω το χαμένο μαγικό πετράδι δίνοντας και πάλι τη χαρά στο χωριό του παραμυθιού αλλά και στην μεγάλη καρναβαλική γιορτή τους.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Στην αίθουσα του Καραγκιόζη οι μικροί παρακολούθησαν την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης καλλιτέχνης του Καρνάβαλου» από τον καραγκιοζοπαίχτη Κωνσταντίνο Λαλιώτη (σκηνοθεσία-κείμενα: Κωνσταντίνος Λαλιώτης, Φιγούρες – σκηνικά: Νικόλας Τζιβελέκης, Κωνσταντίνος Λαλιώτης), γέλασαν με την ψυχή τους και ενθουσιάστηκαν με την έξτρα καλλιτεχνική παρέλαση με εντυπωσιακά άρματα και μασκαράτες που τους επιφύλαξαν ο Καραγκιόζης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Χατζηαβάτης και οι ήρωες του θεάτρου σκιών.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Στις κατάμεστες από παιδιά αίθουσες των δημιουργικών εργαστηρίων οι λιλιπούτιοι καρναβαλιστές ζωγράφισαν φιγούρες από τους ήρωες του Καρναβαλικού των Μικρών (Τζίτζικας, Μέρμηγκας και Πασχαλίτσα), ζωγράφισαν και κατασκεύασαν καρναβαλικές μάσκες και καπέλα.

Στην κεντρική αίθουσα του Καρναβαλιού οι μικροί χτενίζονταν καρναβαλικά με τη φροντίδα του Τμήματος Κομμωτικής του 6ου ΕΠΑΛ Πατρών.

Στο τέλος μέσα σε μια πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα με πολλή καρναβαλική μουσική και χορό, μοιράστηκαν στα παιδιά σοκολάτες, χυμοί και αναμνηστικά βραχιόλια με την ένδειξη «Πατρινό Καρναβάλι».

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Το Πατρινό Καρναβάλι έφερε σε όλους αισιοδοξία και χαρά και ανέβασε το καρναβαλικό θερμόμετρο στα ύψη. Οι μικροί είναι το μέλλον του. Το Καρναβάλι των Μικρών ανανεώνει το ραντεβού του για την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Ρίου  στο Ρίο και έπονται οι Καρναβαλουπόλεις την Τετάρτη 15/2 και ώρα 4 μ.μ. στην πλατεία Ντεβέ στην Οβρυά και το Σάββατο 18/2 στις 11.30 π.μ. στα Υψηλά Αλώνια αμέσως μετά το Baby Rally, μια μέρα πριν την Παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement