Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Η δύναμη σας είναι μεγάλη»-Το μήνυμα του επικεφαλής της παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ», Κώστα Σβόλη

Σε μια συγκλονιστική εκδήλωση χθες βράδυ στο «Αστήρ»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Συνέπεια και συσπείρωση», για να επέλθει η ανατροπή στον Δήμο, ζήτησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» Κώστας Σβόλης, μιλώντας χθες σε μια εντυπωσιακή από άποψη προσέλευσης κόσμου εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτα της.
Στην είσοδο της κατάμεστης αίθουσας του ξενοδοχείου «Αστήρ», ο Κώστας Σβόλης υποδέχθηκε έναν προς έναν και μία προς μία τους προσερχόμενους και τις προσερχόμενες, για να ανεβεί στη συνέχεια συγκινημένος στο βήμα και να απευθύνει αρχικά ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την μεγάλη ανταπόκρισης στο κάλεσμα του και τόνισε: «Η δύναμή σας είναι πολύ μεγάλη. Γι’ αυτό και βλέπετε κάποιους να θέλουν να παρεισφρήσουν. Η δικιά μας παράταξη απέδειξε ότι έχει ξεκάθαρη πολιτική και ιδεολογική θέση. Εσείς δίνετε το στίγμα της διόρθωσης της μεγάλης στρέβλωσης κατά την οποία ο άλλος ψηφίζει με ένα συγκεκριμένο πολιτικό σκεπτικό για βουλευτή και περιφερειάρχη και με άλλο πολιτικό σκεπτικό για δήμαρχο. Αυτό συμβαίνει μόνο στην Πάτρα. Και πρόσθεσε: «Δώσαμε τη δυνατότητα να διοικεί την πόλη μας η ιδεολογία του 6%. Γιατί 6,6% είναι η δύναμή του ΚΚΕ στην Πάτρα. Μια ιδεολογία σεβαστή αλλά όχι αποδεκτή. Και όμως επιτρέψαμε σε ανθρώπους που έχουν ιδεολογικές εμμονές, ιδεοληψία, κομματικό προσηλυτισμό να αδιαφορούν για το αν ψηφίσθηκαν από πολίτες που δεν ασπάζονται τις μαρξιστικές θέσεις και να ενδιαφέρονται μόνο για προπαγάνδα με μονίμως έναν καταγγελτικό λόγο». Και επικρίνοντας τη δημοτική αρχή για το έλλειμα ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής, επεσήμανε: «Θέλουν τη φτωχοποίηση της κοινωνίας για να μιλούν για κοινωνική επανάσταση».

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ 409 ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Και στη συνέχεια ανέφερε: «Εμείς θέλουμε να γίνουμε δημοτική αρχή για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Εμείς στοχεύουμε και σε ανθρωποκεντρική πολιτική. Καλοί οι δρόμοι, καλές οι υποδομές αλλά πρώτα πρέπει να είναι καλά οι άνθρωποι. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους πολίτες και κυρίως στους ευάλωτους συμπολίτες μας. Οικονομικά βοηθήματα στους άπορους. Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ στους ευάλωτους συμπολίτες μας και ας είχε προϋπολογίσει 90.000 ευρώ για τον σκοπό αυτόν. Θα επιδοτήσουμε φοιτητές που δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες. Θα επαναφέρουμε το δεκατιανό στους άπορους μαθητές, θα δαπανούμε ότι προϋπολογίζουμε για τρόφιμα και όχι 400.000 από 1.500.000 ευρώ που δαπάνησε η δημοτική αρχή το 2021. Θα ενισχύσουμε τα δημοτικά ιατρεία. Θα διεκδικήσουμε την ίδρυση δημοτικού γηροκομείου στο 409, το οποίο πρέπει να πάρουμε. Θα αναβαθμίσουμε τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές».

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Για τη διαχείριση των απορριμμάτων ανέφερε: «Θέλουμε καθαρή πόλη, καθαρές πλατείες, καθαρά συντριβάνια, καλύτερο κυκλοφοριακό, καλή οδοποιία, περισσότερα πεζοδρόμια. Θέλουμε χώρους για αθλοπαιδιές, θέλουμε κάποτε να έχουμε κεντρική αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό. Θέλουμε ύδρευση χωρίς σωλήνες αμιάντου εν έτει 2023. Θέλουμε να λύσουμε το θέμα με τα απόβλητα. Η Ξερόλακκα που θα την έκλειναν κάποιοι και επένδυαν προεκλογικά δυστυχώς δεν πρόκειται να κλείσει με ευθύνη των σημερινών διοικούντων. Η Πάτρα παράγει περίπου 100.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως και θα στέλνει στο εργοστάσιο στου Φλόκα, όταν θα λειτουργήσει 45.000 τόνους, με τα υπολείμματα του ΚΔΑΥ και των βιοαποβλήτων. Θα πρέπει δηλαδή να ανακυκλωθούν περίπου 50-60.000 τόνοι αποβλήτων για μπορούμε να πούμε ότι κλείνει η Ξερόλακκα. Θέλουμε ασφάλεια για τους πολίτες. Θέλουμε Δημοτική Αστυνομία με την οποία θα είχαν 106 οικογένειες εισόδημα»

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ακολούθως, ο Κώστας Σβόλης έκανε προτάσεις για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Πάτρας, επισημαίνοντας τα εξής: «Πρώτα από όλα θέλουμε να δούμε δύο αναπλάσεις.
Η πρώτη είναι το θαλάσσιο μέτωπο που θα πρέπει, μακροπρόθεσμα, να επεκταθεί και προς τα Βραχνέικα και προς τον Άγιο Βασίλειο και η δεύτερη είναι ο Ρηγανόκαμπος.
Το θαλάσσιο μέτωπο θα είναι η βιτρίνα μας. Χώροι αναψυχής, άθλησης, πολιτισμού, ενυδρείο, μουσείο θαλάσσης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος υψηλού επιπέδου. Χώροι και για ποδήλατο και όχι ο ποδηλατόδρομος που υπάρχει σήμερα και που αποτελεί ντροπή για την πόλη μας. Ένας ποδηλατόδρομος επικίνδυνος για τον ποδηλάτη, για τον οδηγό, επιρρεπής σε πλημμυρικά φαινόμενα και φυσικά όταν θα κατασκευαστεί το τρένο, είτε υπόγειο είτε επίγειο θα ξηλωθεί, λόγω εργασιών. Χρήματα πεταμένα.
Στον Ρηγανόκαμπο πρέπει να ζητήσουμε την παραχώρηση και με μελέτες και κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία θα φτιάξουμε συνεδριακό κέντρο, και χώρους πολιτισμού και αθλητισμού. Φυσικά θα δώσουμε και τέλος στην παρανομία των Ρομά. Κοινωνική ενσωμάτωση, παιδεία για τα παιδιά».
Στην εκδήλωση ακούστηκε ηχογραφημένο μήνυμα του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, ενώ παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, οι αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπος Μπονάνος, Ανδρέας Φίλιας,Τάκης Παπαδόπουλος, ο Βοηθός Περιφερειάρχη, Π. Σακελλαρόπουλος, o πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αντώνης Κουνάβης, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Πλ. Μαρλαφέαςλ η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, και φυσικά ο πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» Νίκος Παπαδημάτος κ.α.
Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Λαμπρόπουλος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στον «χορό» των Ρίχτερ η Αμφιλοχία: Ξεπέρασαν τους 80 οι μετασεισμοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον «χορό» των Ρίχτερ έχει μπει η Αμφιλοχία. Ο σεισμός των 4,6 Ρίχτερ που έγινε τα ξημερώματα και συγκεκριμένα λίγη ώρα μετά τις 2 π.μ. ξύπνησε τους κατοίκους καθώς έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Όπως είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης στο enikos.gr, «έως τώρα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 80 μετασεισμοί, μεγέθους κάτω των 3 Ρίχτερ. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ καλή, καθώς εκτονώνεται η ενέργεια».

Ο σεισμολόγος τόνισε ότι «η πιθανότητα να είναι προσεισμική δράση είναι μικρή, αλλά για να σιγουρευτούμε 100% θα δούμε την εξέλιξη του φαινομένου και τα επόμενα 24ωρα».

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, «δεν διαπιστώνεται μετατόπιση σε γειτονικές μεγάλες ρηξιγενείς ζώνες, αλλά επειδή έχουμε πολλά όργανα στην περιοχή παρακολουθούμε το φαινόμενο με πολύ μεγάλη ακρίβεια».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η περιοχή δεν δίνει μεγάλα γεγονότα γι’ αυτό και δεν μας ανησυχεί. Ωστόσο παρακολουθούμε την εξέλιξη».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το εστιακό βάθος του σεισμού των 4,6 Ρίχτερ υπολογίστηκε στα 10χλμ, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στα 23χλμ νότια-νοτιοανατολικά της Άρτας.

enikos.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για τραίνα και προαστιακό – Αύριο τα πρώτα δρομολόγια

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου, αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια στα τραίνα και τον Προαστιακό τα οποία είχαν παύσει μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Χθες Δευτέρα (20/3)  συνεδρίασε το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων για τα μέτρα ασφάλειας.

Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και την αναστολή των δρομολογίων με τα τραίνα, η Hellenic Train ξεκίνησε δρομολόγια με τα λεωφορεία για να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό.

Η επιβατική γραμμή που αναμένεται να τεθεί πρώτη σε λειτουργία αύριο Τετάρτη είναι αυτή που εξυπηρετεί την γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα – Αεροδρόμιο, ενώ το τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη αναμένεται να επανεκκινήσει στις αρχές Απριλίου.

Τι αποφασίστηκε για την επανεκκίνηση τραίνων και προαστιακού

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (20/3) συνεδρίασε το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων για τα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των τραίνων. Σύμφωνα με τις τελικές αποφάσεις, οι αμαξοστοιχίες θα κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα, προκειμένου να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν, σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να υπάρχουν δύο μηχανοδηγοί σε όλα τα δρομολόγια των τραίνων και του προαστιακού, τουλάχιστον ένας συνοδός, ενώ θα υπάρχουν δύο σταθμάρχες, σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα, ήταν μόνο ένας.

Στα δρομολογια των InterCity Αθήνα – Θεσσαλονίκη, οι συνοδοί αυξάνονται σε τρεις από δύο που ήταν έως τώρα. Επιπλέον μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση

Ακόμη συζητήθηκε το ζήτημα της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης στις σήραγγες, οι ραδιοεπικοινωνίες και ο φωτισμός στις σήραγγες.

Τα δρομολόγια που ξεκινούν από την Τετάρτη 22 Μαρτίου

Ο Προαστιακός Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Λιόσια – Χαλκίδα

Το τμήμα Θεσσαλονίκη – Φλώρινα & Δράμα

Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη

Προαστιακός Πάτρα – Ρίο

Τα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των τρένων

Θα κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής (όπως στο τμήμα Οινόη – Τιθορέα όπου γίνονται εργασίες για την τηλεδιοίκηση).

Από αύριο θα υπάρχουν σε όλα τα δρομολόγια και του προαστιακού αυστηρά δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας σύνοδος αλλά και δύο σταθμάρχες σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα ήταν ένας όπως σε Παλαιοφάρσαλο, Λιτόχωρο, Πλατύ. Επιπλέον μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση.

Μείωση ταχύτητας:

80 χλμ σε προαστιακούς/εμπορευματικούς

100 χλμ σε επιβατικές αμαξοστοιχίες

Την ίδια ώρα θα υπάρξει σταδιακή εγκατάσταση από την Hellenic Train καταγραφικού στις αμαξοστοιχίες με δυνατότητα καταγραφής επικοινωνιών καμπίνας μεταξύ των μηχανοδηγών και του προσωπικού κυκλοφορίας του ΟΣΕ (σταθμάρχες, ρυθμιστές κυκλοφορίας.

Διαξιφισμοί στη Βουλή για τα αίτια της φονικής σύγκρουσης

Μέσα σε κλίμα έντασης, ανάλογη της όξυνσης που κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο για τα αίτια της φονικής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε χθες 20 Μαρτίου η ενημέρωση του Κώστα Καραμανλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στη συζήτηση που προκλήθηκε με αίτημα της ΝΔ και στην οποία είχαν κληθεί προς ακρόαση, εκτός από τον Κώστα Καραμανλή οι πρώην υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης επί ΣΥΡΙΖΑ και Μιχάλης Χρυσοχοίδης την περίοδο 2013-2015 που υπογράφηκε η αρχική σύμβαση «717» για την τηλεδιοίκηση-σηματοδότηση, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για ζητήματα υποδομών και μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, που διήρκεσε περίπου 8 ώρες, η κυβέρνηση επέμεινε στον παράγοντα του ανθρώπινου λάθους, επιρρίπτοντας ευθύνες στον σταθμάρχη για όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα.

Στη Λάρισσα ο Αλέξης Τσίπρας

Χθες, Δευτέρα (20/3) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη Λάρισσα όπου μαζί με μηχανοδηγούς και σταθμάρχες επισκέφθηκε το κέντρο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Τσίπρας συζήτησε με εργαζόμενους, μηχανοδηγούς και σταθμάρχες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς και για τις δικλείδες ασφαλείας που υπήρχαν μέχρι το 2019 και οι οποίες εν συνεχεία είτε απαξιώθηκαν είτε καταργήθηκαν.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε πως το Κέντρο Τηλεδιοίκησης της Λάρισσας, το οποίο «έβλεπε» την κίνηση των τρένων από το Δομοκό μέχρι το Πλατύ – δηλαδή και το σημείο του δυστυχήματος – και που λειτουργούσε ως τον Ιούλιο του 2019, έχει καταστραφεί πλήρως και μέχρι και σήμερα βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Τί δήλωσε ο Άκης Τσελέντης για τους σεισμούς της νύχτας

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η πιθανότητα να είναι προσεισμική δράση είναι μικρή αλλά για να σιγουρευτούμε 100% πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου τα επόμενα 24ωρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο  διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, μετά τον πρωινό σεισμό των 4,6 Ρίχτερ στην Αμφιλοχία.

Η ανάρτηση Τσελέντη

Αναλυτικά ο κ. Τσελέντης αναφέρει:

«Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 02:20 ώρα Ελλάδος, τα σεισμολογικά δίκτυα του κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.6 στην κλίμακα Richter. σε απόσταση 245 χλμ. ΔΒΔ των Αθηνών.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 17,8 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο βρίσκεται 12 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας.

Έκτοτε παρατηρείται μια έντονη (μετά)-σεισμική δράση στην περιοχή με δεκάδες σεισμούς κάτω των 3 Richter.
Ο σεισμός είχε διάρκεια και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση.

==>Κατά τη γνώμη μου, λαμβάνοντας υπ´ όψη και το σεισμικό ιστορικό της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ περιοχής η πιθανότητα να είναι προσεισμική δράση είναι μικρή αλλά για να σιγουρευτούμε 100% πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου τα επόμενα 24ωρα.

Μετατόπιση προς τις γειτονικές μεγάλες ρηξιγενής ζώνες (που έχουν σεισμικό δυναμικό για πάνω απο 6 Richter) δεν έχουμε δει αλλά επειδή έχουμε πολλά όργανα στη περιοχή παρακολουθούμε το φαινόμενο με πολύ μεγάλη ακρίβεια.

Φυσικά οι κάτοικοι πρέπει να ακολουθούν ευλαβικά τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης».

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα