Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα κλειστά σχολεία και τρεις σημειώσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

*** Σημείωση πρώτη: Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου, σε συνεργασία με τον δήμο Καλαβρύτων να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία χθες λόγω του χιονιά, ήταν επιβεβλημένη, ιδιαίτερα καθώς μιλάμε για την κατ’ εξοχήν ορεινή περιοχή της Αχαΐας με πολλά χωριά όπου πολλά παιδιά (και εκπαιδευτικοί) πρέπει να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στα σχολεία τους.
*** Σημείωση δεύτερη: Η απόφαση για να κλείσουν ή όχι τα σχολεία, λαμβάνεται με τη συνεργασία των δήμων και της Περιφέρειας, μετά από εξέταση των στοιχείων και την προβλεπόμενη εξέλιξη της κακοκαιρίας. Δεν είναι… «παιχνίδι» να ληφθεί μία απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Και γι’ αυτό, απόψεις του είδους «έλα μωρέ, κλείστε τα όλα» ή «με το παραμικρό τα κλείνουν», δεν είναι ούτε αληθείς, ούτε… σοβαρές.
*** Σημείωση τρίτη: Οι γονείς και οι κηδεμόνες σε κάθε περιοχή καλούνται να ενημερώνονται σχετικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων από τις αρμόδιες αρχές. Δεν σημαίνει ότι επειδή αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία στην Αττική, το ίδιο θα γίνει και σε όλη τη χώρα. Προχθές το απόγευμα δεχτήκαμε και εδώ στη «Γ» αρκετά τηλεφωνήματα συμπολιτών που μας ρωτούσαν αν θα παραμείνουν τα σχολεία κλειστά και στην Πάτρα, επειδή «έτσι έλεγαν οι ειδήσεις». Πρώτον, οι ειδήσεις των αθηναϊκών καναλιών μιλούσαν για την Αττική και δεύτερον, η επίσημη ανακοίνωση έκανε λόγο για κλειστά σχολεία στα Καλάβρυτα και μόνο. Κατά συνέπεια, δεν υπήρχε ζήτημα για την Πάτρα…

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάει πίσω το Κιάτο- Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μετατίθεται η επανεκκίνηση της διαδρομής του Προαστιακού, Κιάτο – Αθήνα που ήταν να ξεκινήσει προχθές. Ο Κώστας Γενηδούνιας, πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ μιλώντας χθες στο Mega ανέφερε πως θα πάει χρονικά πιο πίσω, καθώς δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα που αφορούσαν τη διέλευση από τις σήραγγες. «Εκεί πάμε παραπίσω γιατί υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα στις επικοινωνίες και στις διελεύσεις από τις σήραγγες», είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ελλάδα 2023, προκλήσεις και προοπτικές»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Ελλάδα 2023: Προκλήσεις και Προοπτικές» θα πραγματοποιήσει στις 7 το απόγευμα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής. Η κ. Μαστοράκου από το βήμα θα αναπτύξει τις θέσεις της για ένα ενδιαφέρον θέμα, που ξεφεύγει από τα όρια της Ιατρικής και αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η ομιλία στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η λογική λέει ότι ο πρωθυπουργός θα κλείσει τις αμιγώς προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες του, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αν ακολουθηθεί η παραδοσιακή «οδός», τότε θα κάνει ομιλία στη Θεσσαλονίκη στις 18 Μαΐου και θα ακολουθήσει η τελευταία ομιλία της προεκλογικής περιόδου, στις 19 Μαΐου, στην Αθήνα.  Πριν από αυτές τις δύο ομιλίες, αναμένεται να μιλήσει και στην Πάτρα. Εάν αυτό θα γίνει την τελευταία εβδομάδα των εκλογών ή και λίγο νωρίτερα, θα το δούμε…

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα