Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα κλειστά σχολεία και τρεις σημειώσεις

Published

on

*** Σημείωση πρώτη: Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου, σε συνεργασία με τον δήμο Καλαβρύτων να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία χθες λόγω του χιονιά, ήταν επιβεβλημένη, ιδιαίτερα καθώς μιλάμε για την κατ’ εξοχήν ορεινή περιοχή της Αχαΐας με πολλά χωριά όπου πολλά παιδιά (και εκπαιδευτικοί) πρέπει να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στα σχολεία τους.
*** Σημείωση δεύτερη: Η απόφαση για να κλείσουν ή όχι τα σχολεία, λαμβάνεται με τη συνεργασία των δήμων και της Περιφέρειας, μετά από εξέταση των στοιχείων και την προβλεπόμενη εξέλιξη της κακοκαιρίας. Δεν είναι… «παιχνίδι» να ληφθεί μία απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Και γι’ αυτό, απόψεις του είδους «έλα μωρέ, κλείστε τα όλα» ή «με το παραμικρό τα κλείνουν», δεν είναι ούτε αληθείς, ούτε… σοβαρές.
*** Σημείωση τρίτη: Οι γονείς και οι κηδεμόνες σε κάθε περιοχή καλούνται να ενημερώνονται σχετικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων από τις αρμόδιες αρχές. Δεν σημαίνει ότι επειδή αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία στην Αττική, το ίδιο θα γίνει και σε όλη τη χώρα. Προχθές το απόγευμα δεχτήκαμε και εδώ στη «Γ» αρκετά τηλεφωνήματα συμπολιτών που μας ρωτούσαν αν θα παραμείνουν τα σχολεία κλειστά και στην Πάτρα, επειδή «έτσι έλεγαν οι ειδήσεις». Πρώτον, οι ειδήσεις των αθηναϊκών καναλιών μιλούσαν για την Αττική και δεύτερον, η επίσημη ανακοίνωση έκανε λόγο για κλειστά σχολεία στα Καλάβρυτα και μόνο. Κατά συνέπεια, δεν υπήρχε ζήτημα για την Πάτρα…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement