Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

ΦΩΤΟ: Οι στολές του Πατρινού Καρναβαλιού στην Αγορά Αργύρη – Εγκαίνια χθες της έκθεσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πανηγυρικό τρόπο και αθρόα προσέλευση κοινού παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εγκαινιάστηκε η έκθεση των στολών των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 στην Αγορά Αργύρη το βράδυ της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου.

Ήταν μια εορταστική εκδήλωση με έντονη καρναβαλική ατμόσφαιρα όπου η Δημοτική Μουσική του Πολιτιστικού Οργανισμού υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λούκα έδωσε τον αποκριάτικο τόνο παιανίζοντας καρναβαλικούς σκοπούς και τραγούδια.

Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες της έκθεσης η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή τόνισε ότι ήρθε η ώρα που όλοι περιμένουμε, η ώρα του Πατρινού Καρναβαλιού μετά από τρία χρόνια που η πανδημία μας στέρησε τη χαρά της ζωής. Το Καρναβάλι είναι πηγή χαράς για όλους και όλα όσα έχουν καταγραφεί στη μνήμη μας είναι δύναμη και πίστη για ζωή. Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα για τις εντυπωσιακές φετινές δημιουργίες τους στις στολές τους και υπογράμμισε τη σημαντική φετινή προσπάθεια να παρουσιαστεί η έκθεση των στολών των πληρωμάτων με έναν άλλο, διαφορετικό και οργανωμένο τρόπο που θυμίζει έκθεση μουσείου και αναδεικνύει τις στολές και όχι μια έκθεση για να φέρουν τα πληρώματα τις στολές τους. Ευχαρίστησε για αυτή την προσπάθεια την εργαζόμενη της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων, αρχιτεκτόνισσα Αρχοντία Αλεξάκη, η οποία είχε την επιμέλεια της έκθεσης. Τέλος κλείνοντας ευχήθηκε η χαρά του Καρναβαλιού να ακουμπήσει όλους μας και ανανέωσε με τους επισκέπτες το ραντεβού στους δρόμους στις μεγάλες παρελάσεις του Καρναβαλιού μας.

Οι στολές των πληρωμάτων που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην Αγορά Αργύρη, έγιναν αντικείμενο προσοχής και παρατήρησης στη βραδιά των εγκαινίων από τους επισκέπτες που εκφράστηκαν με πολύ καλά σχόλια και τις φωτογράφιζαν. Άλλωστε ο τρόπος που έχει στηθεί η έκθεση, βοηθά στην περιήγηση του κοινού.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων προβλήθηκαν βίντεο από αξέχαστες στιγμές του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ στον χώρο έχει τοποθετηθεί και μια ειδική κατασκευή του Καρναβαλικού Εργαστηρίου που μπορεί να αξιοποιηθεί μεταφερόμενη σε πολλές δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η μεταμφίεση και οι στολές αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του Καρναβαλιού μας και ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά επιτυχίας του. Μέσω της έκθεσης στολών, το κοινό έρχεται σε επαφή με τις φετινές προτάσεις των πληρωμάτων και έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη συμμετοχή του για τις  παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου, της κορύφωσης του κεφιού. Στολές και καπέλα με επίκαιρη και διαχρονική θεματολογία, σατιρικές, χιουμοριστικές, καλλιτεχνικές, με έντονα χρώματα, φαντασία, ανατροπή,  πρωτοτυπία,  αναπτύχθηκαν σε όλη την έκταση της Αγοράς Αργύρη. .

H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά 9:00-14:00 και 17:00-21:00.

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement