Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οικογενειακή σπείρα ρήμαζε τα αυτοκίνητα στην Αμαλιάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέλη της ίδιας οικογένειας Ρομά, πατέρας, γιος και γαμπρός, ήταν οι δράστες που είχαν ρημάξει τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Αμαλιάδα, όπου τις τελευταίες δέκα ημέρες διέρρηξαν πέντε οχήματα και άρπαξαν από αυτά αντικείμενα συνολικής αξίας 4.900, προκαλώντας αρκετές φθορές.

Η δράση της οικογενειακής σπείρας πήρε τέλος πριν παρέλθει το αυτόφωρο από τις δυο τελευταίες κλοπές, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι τα ξημερώματα της Κυριακής διέρρηξαν ένα σταθμευμένο φορτηγό και άρπαξαν από μέσα μια κυνηγετική καραμπίνα, ενώ προηγουμένως είχαν διαρρήξει ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και ξήλωσαν το radio-cd που άρπαξαν μαζί με ένα tablet. Έτσι, οι τρεις δράστες συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας, με έφοδο αστυνομικών της Ασφαλείας Ήλιδας στα σπίτια τους στην Αμαλιάδα.

Από την προανάκριση εξιχνιάστηκαν και οι προηγούμενες κλοπές, με πρώτη σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο του οποίου έσπασαν το τζάμι και άρπαξαν τσάντες με ρούχα και ένα πορτοφόλι με τραπεζικές κάρτες. Έπειτα, παραβίασαν την πόρτα ενός φορτηγού, έκλεψαν κούτες με ρούχα που προορίζονταν προς πώληση και προσπάθησαν να το βάλουν μπροστά παραβιάζοντας τη μίζα, χωρίς να τα καταφέρουν. Αμέσως μετά, παραβίασαν την πόρτα ενός βαν από το οποίο έκλεψαν ένα τσαντάκι με προσωπικά έγγραφα.

Σε έρευνες που έκαναν στις κατοικίες των τριών Ρομά, οι αστυνομικοί βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες. Σε βάρος των δραστών, δύο από τους οποίους είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

πρώτο θέμα

Ροή ειδήσεων

Advertisement