Μαγειρική
Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, με πράσο και φέτα
Υλικά (για 4 άτομα)
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 πράσα
3 αυγά
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
50 ml ελαιόλαδο
πιπέρι
άνηθο-δυόσμο
10 γρ μπέικιν πάουντερ
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κιλό σπανάκια
200-300 γρ φέτα
σιμιγδάλι
Εκτέλεση:
Ξεκινάτε καθαρίζοντας και πλένοντας όλα τα χορταρικά. Στη συνέχεια, τα στραγγίετε και τα ψιλοκόβετε. Έπειτα, τσιγαρίζετε σε καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα πράσα. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα αυγά με το γιαούρτι και το λάδι. Προσθέτετε πιπέρι, άνηθο, δυόσμο, το μπέικιν και το αλεύρι. Κατόπιν, ανακατεύετε να γίνει χυλός και βάζετε το κρεμμύδι, τα πράσα, το σπανάκι και την σπασμένη φέτα. Συνεχίζετε παίρνοντας το μεγάλο ταψί της κουζίνας το οποίο λαδώνετε. Πασπαλίζετε με σιμιγδάλι την βάση του και απλώνετε στη συνέχεια το μείγμα. Τέλος, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.