Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τσικνοπέμπτη από το πρωί- Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων βάζει τη δική του «σφραγίδα» στις ολοήμερες εκδηλώσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τη δική του «σφραγίδα» στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος της Πάτρας για την Τσικνοπέμπτη (16 Φεβρουαρίου) θα βάλει και φέτος από νωρίς το πρωί ο Πολιτιστικός Οργανισμός με την πραγματοποίηση μιας σειράς δράσεων, σε γειτονιές και πλατείες της πόλης.

Στις εκδηλώσεις κυριαρχεί το στοιχείο του λαϊκού και της παράδοσης, με τα σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού και λαϊκά συγκροτήματα να δημιουργούν και παρουσιάζουν μουσικές, χορούς και τραγούδια εναρμονισμένα με το πνεύμα των ημερών.

Το απόγευμα τη σκυτάλη παίρνει η Κοινωφελής του Πατρινού Καρναβαλιού με την πραγματοποίηση στην Άνω Πόλη του δρώμενου – παρωδία των «Γάμων της Βασίλισσας του Καρναβαλιού» και συναυλίες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Δημοτική Μουσική θα επισκεφθεί Δημοτικά Σχολεία της πόλης στις 11.00, ενώ το σύνολο πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας θα παίξει έξω από το Δημοτικό Ωδείο.

11.00-14.30 Η «Μπάντα Χάλκινων» που αποτελείται από καταξιωμένους δεξιοτέχνες μουσικούς της πόλης μας θα περιηγηθεί σε όλο το κέντρο της πόλης με παραδοσιακά τραγούδια.

12.00 – 15.00 Πλατεία Αμπελοκήπων, Λαϊκό παραδοσιακό γλέντι από πενταμελή ορχήστρα

12.00 – 15.00 Πλατεία Ελευθερίας, To σχήμα «Στέκι Καλλιτεχνών» θα πραγματοποιήσει λαϊκό γλέντι με παραδοσιακό τραγούδι.

19.00 – Άνω Πόλη – «Ο γάμος της Βασίλισσας του Καρναβαλιού»,  Δρώμενο – παρωδία με θέμα το «Γάμο της Βασίλισσας του Καρναβαλιού» και πρωταγωνιστές τους μνηστήρες που θα προσπαθήσουν να της κλέψουν την καρδιά.

Βασισμένο σε πρόταση του Χορευτικού Τμήματος Πολιτιστικού Οργανισμού με τη συμμετοχή συλλόγων.

19.00 Συναυλία κανταδόρων στις σκάλες Γεροκωστοπούλου,  Συναυλία με τη συμμετοχή των χορωδιών Santa Maura – συλλόγου Λευκαδιτών Πάτρας «Η Φανερωμένη».

21.00 Πλατεία Γεωργίου– Συναυλία με τους «Γκιντίκι», Ένα ξεχωριστό μουσικό σχήμα με ιδιαίτερο ύφος το οποίο μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, το βιολί, τα κρουστά, πραγματοποιεί μια σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement