Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο-Κοινά αιτήματα των Εμπορικών Συλλόγων της Πελοποννήσου προς τα κόμματα και συμφωνία πάνω στις βασικές διεκδικήσεις, εν όψει προεκλογικής περιόδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη Διευρυμένη Συνεδρίαση για το έτος 2023, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.).

Κατά τη συνεδρίαση της πρώτης μέρας, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων, επικαιροποιήθηκαν τα αιτήματα – θέσεις της Ο.Ε.ΕΣ.Π. εν όψει της προεκλογικής περιόδου.

Τα αιτήματα που θα τεθούν σε όλα τα κόμματα είναι ήδη γνωστά και αφορούν την κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, το αφορολόγητο όριο για επιχειρηματίες, τη στήριξη στους μικρομεσαίους για αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους, τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό, την επιστροφή των ρυθμίσεων για οφειλές σε εφορία-ταμεία και μέτρα τόνωσης της ρευστότητα.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο θα μπουν και νέα αιτήματα όπως η στήριξη των επιχειρήσεων που θέλουν να ενταχθούν στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο καθώς η πανδημία φαίνεται ότι επέφερε μόνιμες αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες.

Συζητήθηκαν τα προγράμματα ΛΑΕΚ καθώς και τα προβλήματα που θα προκύψουν στους συλλόγους αλλά και τις ομοσπονδίες από τη μη παράτασή τους, το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού και το πώς θα επηρεάσει την αγορά και τέλος τέθηκαν οι πρώτοι στόχοι και προγραμματίστηκαν νέες δράσεις για τη νέα χρονιά.

Τη δεύτερη μέρα, μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα, ευχόμενος σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή χρονιά και καλή δύναμη στο έργο τους.

Στη κοπή της πίτας δεν έλειψαν οι ευχές και οι χαιρετισμοί επίσημων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας Γεώργιου Ψυχογιού, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Αναστάσιου Γκιολή, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτη Λουζιώτη, του Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας Σωτήρη Μουρίκη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών – Διοίκησης και Τουρισμού Αναστάσιου Λόντου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Νικόλαου Λάσκου, του Δημοτικού Συμβούλου Ξυλοκάστρου Σπυρίδωνα Καραβά, του Δημοτικού Συμβούλου Ξυλοκάστρου Επαμεινώνδα Κατσούλα, του Δημοτικού Συμβούλου Αιγιαλείας Σωκράτη Μαυρίδη, του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Κορινθίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου και μελών του Εμπορικού και Προμηθευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου.

Μετά το πέρας της κοπής της πίτας, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Πολυχρόνη Θωΐδη, Οικονομολόγο – Σύμβουλο Επιχειρήσεων και πρώην πρόεδρο Ελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας μας, σε αναγνώριση της μακροχρόνιας, ουσιαστικής και ανιδιοτελούς προσφοράς του στον εμπορικό συνδικαλισμό. Στη συνέχεια, ακολούθησε η ημερίδα «Η χρηματοδότηση των τραπεζών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η αντιμετώπιση των πλειστηριασμών» κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ.Θωΐδης, ως κεντρικός ομιλητής ανέδειξε τα προβλήματα που βιώνει η μικρομεσαία επιχείρηση από τον τραπεζικό αποκλεισμό και την κρίση στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Τέλος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Προμηθευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου Κωνσταντίνο Κορκάρη καθώς και όλο το Δ.Σ. του συλλόγου για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΕΕ

Το θέμα της επικαιροποίησης των θέσεων ενόψει και των εκλογών τέθηκε από τον πρόεδρο της ΟΕΕΣΠ Γιώργο Βαγενά και στο τελευταίο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ προκειμένου να συζητηθεί και στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση.
Ως επικεφαλής παράταξης ο κ.Βαγενάς καυτηρίασε και στην ΕΣΕΕ το γεγονός της μη παράτασης υλοποίησης των προγραμμάτων ΛΑΕΚ μιλώντας για «αγνόηση του αιτήματος μας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου» ενώ τέθηκε και το θέμα της καθυστέρησης αποπληρωμής από τον πρώην ΟΑΕΔ νυν ΔΥΠΑ των χρημάτων των υπαλλήλων που είναι ενταγμένοι στα προγράμματα.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ένοχη σιωπή για τον Έσπερο»-Μαίνονται οι αντιδράσεις για την πώληση του «Έσπερου» και την αδιαφορία της δημοτικής Αρχής

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ένοχη» χαρακτηρίζει τη σιωπή Πελετίδη για το θέμα της πώλησης του «Έσπερου» η «Ώρα Πατρών», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «ο Έσπερος, προέκταση της Πλατείας Δημοκρατίας (Πρώην Β. Γεωργίου), ανοιχτός χώρος που παλιά χτυπούσε η καρδιά του εμπορίου και χώρος διασκέδασης των Πατρινών τα καλοκαίρια είχε περιέλθει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο χώρος είχε αναπλαστεί στο πλαίσιο των έργων της «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα» και παραχωρήθηκε στον Δήμο Πατρέων για πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί δημοτικής αρχής του κ. Φούρα. Μάλιστα, επειδή τότε φάνηκε να υπαναχωρεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην παραχώρηση του ακινήτου, ο κ. Φούρας είχε προχωρήσει σε αποξήλωση κατασκευής και οδηγήθηκε για αυτό στο αστυνομικό τμήμα. Δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και ο χώρος έκτοτε διαχειριζόταν από τον Δήμο Πατρέων.
Κατά το παρελθόν υπήρχαν επανειλημμένως προτάσεις-προτροπές από φορείς της πόλης, το ακίνητο να ανταλλαχθεί με άλλο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου ώστε να περιέλθει η ιδιοκτησία του στην πόλη για πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. Υπάρχει δε και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Έσπερο ότι το ακίνητο πρέπει να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Πατρέων.
Κατά τη διάρκεια του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι γνώριζε ήδη από το 2021 ότι ο Έσπερος πωλείται.

Προφασίστηκε μάλιστα ότι ο Δήμος Πατρέων δεν είχε χρήματα να τον αγοράσει, περίπου εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ. Πέραν της ψευδούς πρόφασης που επικαλέστηκε, δεν απάντησε στο ερώτημα γιατί το θέμα δε συζητήθηκε εξ΄ αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ήταν σε γνώση του, ότι τον Έσπερο διαπραγματευόταν ιδιώτης και ότι μάλιστα είχε έρθει και σε επαφή μαζί του; Ο Έσπερος μπορούσε να σωθεί, αν προχωρούσε έγκαιρα σε ανταλλαγή με άλλο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου ή κατάλληλο προγραμματισμό σε σχέση με αγοραπωλησίες που έκανε ήδη ο Δήμος. Υπάρχει βέβαια και άλλο ένα εύλογο ερώτημα: πώς είναι δυνατόν προ διμήνου αλλά και προχθές, να εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποζημιωθεί ακίνητο με επικείμενα κτίρια στο Ζαβλάνι (τουβλοποιία Νιάρου) έναντι σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ; Εκείνα τα χρήματα περισσεύουν; Ποιους άραγε ήθελε να εξυπηρετήσει ο κ. Πελετίδης;
Ο πολιτισμός και η Ιστορία της πόλης δεν έχει τιμή κ. Πελετίδη διαφορετικά απαντήστε, πόσο πάει, το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, τα Σιντριβάνια και όλη Πλατεία Δημοκρατίας (Πρώην Β. Γεωργίου);
Η στάση σας και η σιωπή σας είναι ενοχή…και το κυριότερο οι πράξεις σας και οι παραλείψεις σας (ηθελημένες ή μη) ζημιώνουν την πόλη!».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τραγωδία στην ασφαλτο-Έχασε τη ζωή του πατέρας τεσσάρων παιδιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενας 63χρονος άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έχασε σήμερα τη ζωή του σε τροχαίο, όταν το δίκυκλο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε σταθερό σημείο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε παράδρομο της Ολυμπίας Οδού, στο ύψος του Αιγίου, με τον άνδρα να μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο όπου λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Ο οδηγός φορούσε κράνος αλλά αυτό διαλύθηκε από τη σφοδρότητα με την οποία προσέκρουσε στο τοιχίο.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνά η Τροχαία Αιγίου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Σε ποιο δήμο οι αντίπαλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι αδέλφια

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι και επίσημο πια: Στο «γειτονικό» μας Μεσολόγγι, ένας από τους αντιπάλους του νυν Δημάρχου, Κώστα Λύρου, (αριστερή φωτό) θα είναι και ο… αδελφός του, Θανάσης Λύρος !

 

Ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Θανάσης Λύρος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω διαδικτυακού μηνύματος. «Σήμερα ο διευρυμένος Δήμος μας, Μεσολόγγι – Αιτωλικό – Οινιάδες, βιώνει μια διαρκή παρακμή. Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές τού τόπου μας παραμένουν αναξιοποίητες. Τα αίτια πολλά αλλά κυρίως η έλλειψη αποτελεσματικότητας στις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές του Μεσολογγίου» αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Τίθεμαι επικεφαλής, ως υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σε έναν καλό και τίμιο προεκλογικό αγώνα, για να πάμε τον Δήμο μας εκεί που του αξίζει». Να προσθέσουμε πάντως ότι πριν λίγες μέρες, την υποψηφιότητά τους, επίσης γι τον Δήμο Μεσολογγίου ανακοίνωσαν, ο Νίκος Μουρκούσης και ο πρώην δήμαρχος Νίκος Καραπάνος.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα