Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο-Κοινά αιτήματα των Εμπορικών Συλλόγων της Πελοποννήσου προς τα κόμματα και συμφωνία πάνω στις βασικές διεκδικήσεις, εν όψει προεκλογικής περιόδου

Published

on

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη Διευρυμένη Συνεδρίαση για το έτος 2023, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.).

Κατά τη συνεδρίαση της πρώτης μέρας, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων, επικαιροποιήθηκαν τα αιτήματα – θέσεις της Ο.Ε.ΕΣ.Π. εν όψει της προεκλογικής περιόδου.

Τα αιτήματα που θα τεθούν σε όλα τα κόμματα είναι ήδη γνωστά και αφορούν την κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, το αφορολόγητο όριο για επιχειρηματίες, τη στήριξη στους μικρομεσαίους για αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους, τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό, την επιστροφή των ρυθμίσεων για οφειλές σε εφορία-ταμεία και μέτρα τόνωσης της ρευστότητα.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο θα μπουν και νέα αιτήματα όπως η στήριξη των επιχειρήσεων που θέλουν να ενταχθούν στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο καθώς η πανδημία φαίνεται ότι επέφερε μόνιμες αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες.

Συζητήθηκαν τα προγράμματα ΛΑΕΚ καθώς και τα προβλήματα που θα προκύψουν στους συλλόγους αλλά και τις ομοσπονδίες από τη μη παράτασή τους, το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού και το πώς θα επηρεάσει την αγορά και τέλος τέθηκαν οι πρώτοι στόχοι και προγραμματίστηκαν νέες δράσεις για τη νέα χρονιά.

Τη δεύτερη μέρα, μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα, ευχόμενος σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή χρονιά και καλή δύναμη στο έργο τους.

Στη κοπή της πίτας δεν έλειψαν οι ευχές και οι χαιρετισμοί επίσημων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας Γεώργιου Ψυχογιού, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Αναστάσιου Γκιολή, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτη Λουζιώτη, του Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας Σωτήρη Μουρίκη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών – Διοίκησης και Τουρισμού Αναστάσιου Λόντου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Νικόλαου Λάσκου, του Δημοτικού Συμβούλου Ξυλοκάστρου Σπυρίδωνα Καραβά, του Δημοτικού Συμβούλου Ξυλοκάστρου Επαμεινώνδα Κατσούλα, του Δημοτικού Συμβούλου Αιγιαλείας Σωκράτη Μαυρίδη, του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Κορινθίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου και μελών του Εμπορικού και Προμηθευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου.

Μετά το πέρας της κοπής της πίτας, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Πολυχρόνη Θωΐδη, Οικονομολόγο – Σύμβουλο Επιχειρήσεων και πρώην πρόεδρο Ελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας μας, σε αναγνώριση της μακροχρόνιας, ουσιαστικής και ανιδιοτελούς προσφοράς του στον εμπορικό συνδικαλισμό. Στη συνέχεια, ακολούθησε η ημερίδα «Η χρηματοδότηση των τραπεζών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η αντιμετώπιση των πλειστηριασμών» κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ.Θωΐδης, ως κεντρικός ομιλητής ανέδειξε τα προβλήματα που βιώνει η μικρομεσαία επιχείρηση από τον τραπεζικό αποκλεισμό και την κρίση στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Τέλος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Προμηθευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου Κωνσταντίνο Κορκάρη καθώς και όλο το Δ.Σ. του συλλόγου για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΕΕ

Το θέμα της επικαιροποίησης των θέσεων ενόψει και των εκλογών τέθηκε από τον πρόεδρο της ΟΕΕΣΠ Γιώργο Βαγενά και στο τελευταίο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ προκειμένου να συζητηθεί και στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση.
Ως επικεφαλής παράταξης ο κ.Βαγενάς καυτηρίασε και στην ΕΣΕΕ το γεγονός της μη παράτασης υλοποίησης των προγραμμάτων ΛΑΕΚ μιλώντας για «αγνόηση του αιτήματος μας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου» ενώ τέθηκε και το θέμα της καθυστέρησης αποπληρωμής από τον πρώην ΟΑΕΔ νυν ΔΥΠΑ των χρημάτων των υπαλλήλων που είναι ενταγμένοι στα προγράμματα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement