Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καρναβαλικό… ζέσταμα, «ανάβουν» οι καρναβαλικές βιτρίνες

Λήγει σήμερα Πέμπτη(9/2) η προθεσμία συμμετοχής στον διαγωνισμό Καρναβαλικής Βιτρίνας

Published

on

Δειλά-δειλά οι εμπορικές επιχειρήσεις της Πάτρας ξεκίνησαν να στολίζουν καρναβαλικά τις βιτρίνες τους από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας ενώ αύριο Πέμπτη ολοκληρώνεται η καταγραφή των συμμετοχών για τον φετινό διαγωνισμό Καρναβαλικής Βιτρίνας.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν φέτος στην… επανεκκίνηση μετά τον Covid του διαγωνισμού για την Καρναβαλική Βιτρίνα είναι δεκάδες, μόνο στο εμπορικό κέντρο της πόλης!
Η συζήτηση πλέον στρέφεται και στην περίοδο κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων η οποία φέτος συμπίπτει με την κορύφωση και των χειμερινών εκπτώσεων. Όπως έχει ήδη αποκαλύψει η «Γ» κατά το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς, 25 του μηνός, θα υπάρξει επέκταση ωραρίου με πεζοδρόμηση στο κέντρο και καρναβαλικές μπάντες που θα αναλάβουν να διασκεδάσουν τους επισκέπτες.
Ειδικά για το τελευταίο Σάββατο του Πατρινού Καρναβαλιού, το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων θα πάρει παράταση για τις 4:00.
Όσον αφορά την επέκταση ωραρίου αλλά και την πρόταση για πεζοδρόμηση του κέντρου από την Παρασκευή 24 του μηνός, επικρατεί προβληματισμός καθώς η αναμενόμενη μεγάλη επισκεψιμότητα, με την αγορά ανοικτή, και τις προγραμματισμένες παρελάσεις, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.
Σε κάθε περίπτωση, στον Εμπορικό Σύλλογο υπάρχει ανοικτός διάλογος σε σχέση με την πολύ αυξημένη προσέλευση επισκεπτών που αναμένεται στην Πάτρα και ο στόχος είναι να επικρατεί κλίμα γιορτής που θα δώσει πνοή και στα καταστήματα της πόλης, που αναμένουν να δουν τον τζίρο τους να ανεβαίνει.
Ο διαγωνισμός Καρναβαλικής Βιτρίνας ειδικά για φέτος θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση ΚΕΔΗΠ «Πατρινό Καρναβάλι».
Παράλληλα σχεδιάζεται και η επιστροφή του Καρναβαλικού «Χορού των Εμπόρων» για τις 24/2/2023.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΡΟΥΠΑ
Ο Εμπορικός Σύλλογος δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ, είπαν ψέματα ότι την χρηματοδότησε. Η είσοδος στο ‘Πάνθεον’ όπου έγινε ήταν εντελώς δωρεάν για όποιον πήγε απαντούσαν χθες στελέχη της διοίκησης του Συλλόγου σε σχέση με την κριτική που άσκησε η παράταξη «Εμπορική Ανανέωση» σχετικά με εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου που αφορά τον ελληνικό κινηματογράφο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από το μέλος του Δ.Σ. κ. Ρούπα, ο Σύλλογος ανέλαβε υποχρέωση για χορηγία σε έντυπο μέσο επικοινωνίας που είχε αναλάβει την παρουσίαση.
«Ο Εμπορικός είχε στείλει mail σε όλα του τα μέλη να παραβρεθούν, εφόσον το επιθυμούν. Και ενώ όλα πήγαν πολύ καλά -η εκδήλωση ήταν πανέμορφη με προβολή βίντεο και μουσική παράσταση με κόσμο- το μέλος του Δ.Σ. την κατήγγειλε!
Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, με την μακρά και βαριά ιστορία του πάντοτε θα στηρίζει εκδηλώσεις όπως αυτή που προσέφερε όμορφες αναμνήσεις με την συνδρομή του Μάκη Δελαπόρτα, όμορφη μουσική και τραγούδια και είναι δωρεάν. Συγχαίρουμε δε το περιοδικό που συμβάλλει στην αναβάθμιση του πολιτισμού στην πόλη με τέτοιες εκδηλώσεις» σχολίασε στέλεχος του Συλλόγου στη «Γ».

Ροή ειδήσεων

Advertisement