Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κύμα αλληλεγγύης από την Αχαΐα στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Εξάλλου, ένα πραγματικό «τσουνάμι» στήριξης των σεισμοπαθών της Τουρκίας και της Συρίας, καταγράφεται στην Αχαΐα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα, Δήμοι, κόμματα, φορείς, σύλλογοι και εργατικά σωματεία προστίθενται καθημερινά στην αλυσίδα αλληλεγγύης, ανακοινώνοντας πρωτοβουλίες συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετέχει στην πρωτοβουλία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και ανακοίνωσε πως η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από σήμερα μέχρι και την προσεχή Τετάρτη στα κτίρια των Περιφερειακών Ενοτήτων (για την Αχαΐα, στο κτίριο της Ίντρακομ, Πανεπιστημίου 254, Πάτρα) και από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. «Πέρα από τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την ηθική μας συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει το παρών στην κοινή προσπάθεια των Περιφερειών της Ελλάδας, για ενεργή στήριξη και συνδρομή στους σεισμόπληκτους πολίτες των δύο χωρών. Απευθύνω κάλεσμα στις τοπικές επιχειρήσεις, τους φορείς και τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να ανταποκριθούν σε αυτή την πρωτοβουλία και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούν χάρις στο υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που τους διακρίνει, όπως άλλωστε έκαναν σε κάθε μεγάλη δοκιμασία που αντιμετώπισαν συνάνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

– Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΔΔΕ), κινητοποίησε τους δήμους της περιοχής. Η αποστολή της βοήθειας, που θα συγκεντρώσουν όλοι οι Δήμοι, θα γίνει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου. Για το λόγο αυτό καλούνται οι συμπολίτες που επιθυμούν να σταθούν αλληλέγγυοι, να παραδώσουν τα είδη που προσφέρουν, μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου, ενώ το πρωί της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου έως τις 11 το πρωί, οι συμπολίτες μπορούν να παραδίδουν είδη για τους σεισμόπληκτους, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

– Και η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας προχωρά στην άμεση συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Ως σημείο συγκέντρωσης ορίζονται τα Κεντρικά Γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π. (Κορίνθου 273Γ, Πάτρα, Τ.Κ. 26221), καθημερινά 11:00 – 13:30 μέχρι και τις 19 Φεβρουαρίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2610621050.

– Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας συμμετέχει, επίσης, στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους δοκιμαζόμενους λαούς και προτρέπει τα μέλη του, να συνεισφέρουν στα σημεία που έχουν ανακοινωθεί από τους Δήμους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Υπενθυμίζεται ότι η συλλογή στην Πάτρα, γίνεται καθημερινά, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00 – 13:00, στα γραφεία των Διαμερισμάτων και στα πρώην Δημαρχεία, Ρίου Βραχνεϊκων, Οβρυάς και Παραλίας και στην Δυτική Αχαΐα, στα γραφεία της ΚΕΔΔΥ, στο Δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας.

Στο Ερύμανθο η συλλογή γίνεται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίτσας), ενώ στο Εργατικό Κέντρο (Κολοκοτρώνη 20) έως την Παρασκευή (9 π.μ.- 2 μ.μ.) και το Σάββατο ( 9 π.μ.-1 μ.μ.)

«Ας κάνουμε για ακόμα μία φορά την αλληλεγγύη πράξη και ας δείξουμε για ακόμα μία φορά ότι είμαστε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας που μας έχει ανάγκη», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

-Στις πρωτοβουλίες αυτές συμμετέχει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, που καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στην οργάνωση της αλληλεγγύης στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Επίσης στηρίζει την πρωτοβουλία της  ΟΕΝΓΕ για συγκρότηση και αποστολή ιατρικής ομάδας στην περιοχή του σεισμού.

-Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας προχωρά επίσης, από σήμερα Πέμπτη 9 έως και την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων μακράς διάρκειας στην Κοινωνική Ιματιοθήκη η οποία βρίσκεται Μελετοπούλων, καθημερινά, από τις 5 έως τις 6 το απόγευμα. Στα τρόφιμα περιλαμβάνεται νερό και γάλα μακράς διαρκείας (κουτιά), τα οποία θα συγκεντρώνονται στο Κελάρι της Αγάπης, στην οδό Π. Χαραλάμπους 10, καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 10 έως τις 12.30 το πρωί. Στα Καλάβρυτα θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διάρκειας κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου του Ορφανοτροφείου Καλαβρύτων, καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

-Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Διακοπτού, ξεκινά τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Η παραλαβή θα γίνεται στο γραφείο του Ναυτικού ομίλου (πλησίον λιμενίσκου) έως Παρασκευή 10/02 και ώρα 1:00 – 3:00 το μεσημέρι με κουπόνι παράδοσης.

 

Τη Δευτέρα η αποστολή

Η αποστολή της βοήθειας, που θα συγκεντρώσουν όλοι οι Δήμοι της περιοχής, θα γίνει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου.

Για το λόγο αυτό καλούνται οι συμπολίτες που επιθυμούν να σταθούν αλληλέγγυοι, να παραδώσουν τα είδη που προσφέρουν, μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου, στα γραφεία των Διαμερισμάτων.

Μετά το μεσημέρι της Παρασκευής (10 Φεβρουαρίου) και έως τις 7 το βράδυ της ίδιας μέρας, καθώς και το πρωί της Δευτέρας 13/2 έως τις 11 π.μ. οι συμπολίτες μπορούν να παραδίδουν είδη για τους σεισμόπληκτους, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement