Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιες πληρωμές πρέπει να γίνουν στην Εφορία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τον δεύτερο μήνα του 2023 να πλησιάζει στα μέσα του πάνω 8.500.000 φορολογούμενοι «τρέχουν» να προλάβουν τα ραντεβού τους με την εφορία προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμα, προσαυξήσεις αλλά και ποινικές κυρώσεις.

Πιο αναλυτικά, έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει οι πολίτες με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα που έχουν επιλέξει την πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε δόσεις να πληρώσουν την 8η κατά σειρά για να μη θεωρούν εκπρόθεσμοι. Με αυτή θα ολοκληρωθεί η εξόφληση του εν λόγω φόρου.

Το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων που πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ σε δόσεις. Στο τέλος του μήνα λήγει η 10η δόση ΕΝΦΙΑ καθώς η αποπληρωμή του συγκεκριμένου φόρου ξεκίνησε δύο μήνες νωρίτερα από τον φόρο εισοδήματος. Συνολικά ο συνολικός λογαριασμός ΕΝΦΙΑ για 6.100.000 ιδιοκτήτες ακινήτων ανέρχεται σε 1,72 δισ. ευρώ και για 71.000 νομικά πρόσωπα 530 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, περίπου 6.000.000 ιδιοκτήτες ΙΧ θα πρέπει έως τα τέλη Φεβρουαρίου είτε να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας είτε να καταθέσουν ηλεκτρονικά πινακίδες. Διαφορετικά, το πρόστιμο ανέρχεται στο ισόποσο των τελών.

Το ύψος των τελών κυκλοφορίας παραμένει ίδιο με πέρυσι και τα ειδοποιητήρια για τους κωδικούς ηλεκτρονικής πληρωμής βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ στην ενότητα myCar. Με τους κωδικούς taxisnet μπορεί κανείς να αντλήσει στοιχεία για την πληρωμή αλλά και για την κατάθεση πινακίδων.

Αν πάλι κάποιος δεν θέλει να εκτυπώσει τα τέλη κυκλοφορίας με τη χρήση κωδικών, μπορεί να το πράξει από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ καταχωρώντας απλώς τον ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το έτος των τελών κυκλοφορίας, δηλαδή το 2023.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement