Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κριμιζής: Ο εποικισμός του Άρη δεν είναι εφικτός – Το σχόλιο για τον Έλον Μασκ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σταμάτης Κριμιζής κατά την απολαυστική συνέντευξη στο “Ενώπιος Ενωπίω” σχολίασε τον Έλον Μασκ αλλά και τα σχέδια για εποικισμό του πλανήτη Άρη.

Σχετικά με το αν είναι εφικτός ο εποικισμός στον πλανήτη Άρη, ο επιστήμονας, απάντησε: «Θεωρητικά, είναι δυνατόν. Πρακτικά, ο εποικισμός, που συζητείται κυρίως για τον Άρη δεν είναι εφικτός. Η επίσκεψη και εξερεύνηση με μια ανθρώπινη αποστολή είναι ένα άλλο πράγμα. Αν και σήμερα, με τα ρομποτικά διαστημόπλοια μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα από το ανθρώπινο πλήρωμα».

«Αλλά θα είναι μια εξερεύνηση, δεν θα είναι ένας εποικισμός, όπως έχει πει ο κύριος Μασκ. Δεν είναι σοβαρός σε αυτό το θέμα. Τον έχω ακούσει προσωπικά. Μάλιστα με έναν συνάδελφο καθόμασταν και του λέω για ρώτησε τον “Τι άμυνα έχει ένα διαστημόπλοιο αν γίνει μια ηλιακή έκρηξη και τα πρωτόνια που ξεπερνούν 2 εκατοστά το ατσάλι, αρχίζουν και χτυπούν τους αστροναύτες και τις αστροναύτισσες στο πλήρωμα;”. Σκέφτηκε λιγάκι και είπε “Θα στρέψουμε το διαστημόπλοιο στην κατεύθυνση του ήλιου κι έτσι δεν θα μας πιάσει”. Αυτό είναι μια τεράστια ανοησία. Δεν έχει συνειδητοποιήσει τις δυσκολίες του» σχολίασε ο κ. Κριμιζής.


Ροή ειδήσεων

Advertisement