Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Οικονόμου για πλειστηριασμούς: Να μην ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε τους servicers

Δημοσιεύθηκε

στις

Για υποκρισία έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στις επικρίσεις κατά της κυβέρνησης μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που ανοίγει το δρόμο για πλειστηριασμούς ακινήτων που ανήκουν σε funds.

Ο κ. Οικονόμου, σχολίασε στον ΣΚΑΪ πως πρόκειται για μια απόφαση στο ανώτατο επίπεδο της Δικαιοσύνης και θύμισε ότι τη δυνατότητα πλειστηριασμών σε διαχειριστές δανείων (servicers) έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα γιατί δεν παρενέβη η κυβέρνηση της ΝΔ για την προστασία των δανειοληπτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως το ζήτημα αυτό έχει απαντηθεί στο παρελθόν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, «ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατό να γίνει με βάση μια λογική ότι κανείς δεν θα πήγαινε να ξοφλήσει το δάνειό του».

Πρόσθεσε πως η πολιτεία οφείλει να εξαντλεί κάθε δυνατότητα ώστε να μη βγαίνουν τα σπίτια του κόσμου σε πλειστηριασμό σε κατευθύνσεις: Με μια οικονομία που να δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν εισόδημα και να εξυπηρετούν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και δεύτερον παρέχοντας σειρά εργαλείων που θα τον προστατεύουν από το τελευταίο στάδιο, τον πλειστηριασμό της οικίας του.

«Και σε αυτούς τους δύο πυλώνες έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει να γίνεται», είπε ο κ. Οικονόμου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement