Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

ΠΑΤΡΑ: Ο γάμος της βασίλισσας του Καρναβαλιού στην Άνω Πόλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, με μουσικές και συναυλίες, έχει ετοιμάσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ, για την Τσικνοπέμπτη.

Μέσα σε όλες όμως τις συναυλίες και τις μουσικές που θα γίνουν σε διάφορα σημεία της Πάτρας, σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα για την αποκριά, ξεχωρίζει ασφαλώς το δρώμενο στην Άνω Πόλη με θέμα «Ο Γάμος της Βασίλισσας του Καρναβαλιού».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γάμος αυτός δεν έχει καμία σχέση με το έθιμο της Γιαννούλας της Κουλουρούς, ένα δρώμενο που καταργήθηκε ύστερα από διαμαρτυρία συλλόγων που ασχολούνται με τη ψυχική υγεία, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά κοροϊδεύει έναν πρόσωπο που μπορεί να μετατράπηκε σε αστικό μύθο, αλλά ήταν υπαρκτό και αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα.

Το δρώμενο του Γάμου της Βασίλισσας του Καρναβαλιού μπορεί να έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το αντίστοιχο της Γιαννούλας, αλλά ωστόσο δεν θα είναι ίδιο αφού δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο αστικό μύθο, παρόλο που και αυτό έχει να κάνει με μια αναπαράστασή γάμου, της Γιαννούλας και του Ουίλσον. 

Αυτό τουλάχιστον λένε οι άνθρωποι που το διοργανώνουν. Τι θα δούμε; Θα είναι ένας γάμος με αρκετά κωμικά στοιχεία που θα ξεκινούν από την εμφάνιση και το παρουσιαστικό των δύο νεόνυμφων. Οι πρωταγωνιστές θα είναι άνδρες. Ο γαμπρός θα είναι ένας μικροκαμωμένος κύριος και η βασίλισσα ένας μεγαλόσωμος άνδρας που ασφαλώς θα φοράει το νυφικό.

Θα υπάρχει η ανάλογη συνοδεία, η μουσική και ο χορός, ενώ το όλο δρώμενο θα εξελιχθεί στην Άνω πόλη. Θυμίζουμε ότι το έθιμο της Γιαννούλας της Κουλουρούς έχει καταργηθεί με απόφαση του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ενώ στη συνέχεια την θέση του πήρε ο Γάμος του Καραγκιόζη. Φέτος λοιπόν παντρεύουμε την Βασίλισσα του Καρναβαλιού.


Ροή ειδήσεων

Advertisement