Connect with us

Διεθνή

Σεισμός Τουρκία: Η ΕΜΑΚ ψάχνει τους δύο Έλληνες αγνοουμένους στην Αντιόχεια

Published

on

Το ζευγάρι των Ελλήνων που αγνοείται στην Αντιόχεια, μετά τον φονικό σεισμό της Δευτέρας, ψάχνει η ελληνική ομάδα διάσωσης που βρίσκεται στην Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, χθες, Πέμπτη (9/2), μέλη των ελληνικών σωστικών συνεργείων έκαναν έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες ομογενείς.

«Χθες το βράδυ επικοινώνησα με τον γαμπρό των δύο αγνοούμενων Ελλήνων. Μας υπέδειξε το σημείο και έγιναν οι εξής ενέργειες: Κλιμάκιο αργά το βράδυ της ΕΜΑΚ έφυγε με διασωστικό σκύλο και πήγε προς το κέντρο του Χατάι. Θυμίζω εδώ ότι η ελληνική αποστολή δουλεύει πιο νότια από το σημείο που βρίσκονται οι δύο αγνοούμενοι Έλληνες. Φύγαμε, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, πήγαμε με διασωστικό σκύλο σε εξαώροφο κτήριο, όπου κάθε όροφος είχε δύο διαμερίσματα» τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

«Έχει ελεγχθεί ο χώρος από άλλες ομάδες διασωστικές, διότι υπάρχουν σημεία σήμανσης. Κάναμε προκαταρκτική έρευνα, επιφανειακή έρευνα. Υπάρχουν εγκλωβισμένοι, αλλά όμως δεν βρήκαμε αυτούς οι οποίοι ταιριάζουν με τις περιγραφές του γαμπρού» πρόσθεσε.

«Θα υποβάλλουμε κατ’ εξαίρεση αίτημα ώστε η ελληνική ΕΜΑΚ να πάει στο σημείο, να κάνει ακόμη εις βάθος έρευνα προκειμένου να βρούμε αυτούς τους αγνοούμενους. Γιατί για μας το γεγονός ότι είναι Έλληνες σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης» υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός.

Σημειώνεται πως διπλωματικές πηγές ανέφεραν χθες, Πέμπτη, πως η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα ενημερώθηκε, από συγγενείς, ότι ζευγάρι Ελλήνων, με διπλή υπηκοότητα, αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας. Ευθύς μόλις της περιήλθε η σχετική πληροφορία ή Ελληνική Πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές Αρχές και τα σωστικά συνεργεία. Οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται.

Ροή ειδήσεων

Advertisement