Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δένδιας για σεισμούς στην Τουρκία: Οι λαοί είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζουν μερικές φορές οι ηγεσίες τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Παραγουάη βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη διπλωματική ακαδημία της Παραγουάης με θέμα «Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στη γειτονιά της και πέραν αυτής: Σχέσεις με τη Λατινική Αμερική, το παράδειγμα της Παραγουάης» μίλησε για τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία.

«Οι πρόσφατοι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία και τη Συρία έδειξαν, από τις αντιδράσεις τόσο της ελληνικής όσο και της τουρκικής κοινωνίας, ότι οι κοινωνίες και οι λαοί είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζουν μερικές φορές οι ηγεσίες τους. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον τουρκικό και τον συριακό λαό την ώρα της ανάγκης τους», υπογράμμισε.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας η γειτονιά της Ελλάδας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, καθώς «υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια, που τροφοδοτείται κυρίως από αναθεωρητικές ατζέντες». Αποσταθεροποιητικοί και επιθετικοί παράγοντες εξακολουθούν να στοχεύουν στην εφαρμογή αναθεωρητικών προγραμμάτων. Υπό την πίεση αυτή, η χώρα μου παραμένει ήρεμη αλλά σταθερή».

Ροή ειδήσεων

Advertisement