Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Ζυμαρικά με κιμά λουκάνικου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

λίγο ε.π. ελαιόλαδο

450 γρ. χοιρινά λουκάνικα

1 καρότο, ψιλοκομμένο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα

1 γεμάτη κουτ. σούπας πελτέ τομάτας

100 ml λευκό ξηρό κρασί

1 δαφνόφυλλο

150 ml γάλα πλήρες

500 γρ. ταλιατέλες

100 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη ή κεφαλοτύρι

Αλάτι

Εκτέλεση:

Αφαιρείτε το εξωτερικό περίβλημα από τα λουκάνικα και ρίχνετε τον κιμά σε μπολ. Τον σπάτε με ένα πιρούνι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τον κιμά με μια πρέζα αλάτι και τον σοτάρετε να αλλάξει χρώμα και να σκουρύνει. Σε ένα δεύτερο τηγάνι ρίχνετε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι με μια πρέζα αλάτι μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε τον πελτέ στον κιμά και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε στον κιμά τα λαχανικά, τον ζωμό, τη δάφνη και το γάλα. Mαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά με κλειστό το καπάκι για περίπου 30΄. Αλατίζετε ανάλογα το γούστο σας. Λίγο πριν γίνει ο κιμάς, βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Με ένα πιρούνι μεταφέρετε τα ζυμαρικά μέσα στον κιμά (με όσο νερό παρασύρουν μαζί τους) και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement