Κυριακή 4 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Δεν κόβουμε την Πάτρα στα δύο»-Απάντηση Καραμανλή σε επίκαιρη ερώτηση χθες στη Βουλή

Τέλος του 2023 ξεκινούν τα έργα του τρένου από Ρίο – Νέο Λιμάνι

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και συνολικά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ζητήματα της Αχαΐας αναδείχτηκε χθες στη Βουλή, όπου απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση της Αχαιής βουλευτού, Χριστίνας Αλεξοπούλου, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως το Νέο Λιμάνι της Πάτρας.

Η βουλευτής ζήτησε με την ερώτησή της από τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τον σχεδιασμό που υπάρχει για την υπογειοποίηση του τραίνου, και τόνισε ότι η τοπική κοινωνία επιθυμεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα ώστε αυτό να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης για την πόλη της Πάτρας και την Αχαΐα.
Ο Υπουργός Υποδομών απάντησε, ότι είναι βούληση της Κυβέρνησης η ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του έργου και η υπογειοποίηση να καλύψει τον πυκνό αστικό ιστό της Πάτρας. Υπογειοποιούνται έτσι, περίπου τα 6 από τα 8 χιλιόμετρα της διαδρομής, γίνονται υπόγειες οι 6 στάσεις με όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας, δημιουργούνται νέες διαβάσεις με 10 πεζογέφυρες που καταργούν τις επικίνδυνες υφιστάμενες κι όλα αυτά με εξασφάλιση χρηματοδότησης και τους καλύτερους περιβαλλοντικούς όρους. “Δεν κόβουμε την Πάτρα στα δύο. Αντίθετα τώρα την αποδίδουμε στους Πατρινούς εμείς μετά από τόσες δεκαετίες και παράλληλα διατηρούμε και τον προαστιακό” τόνισε ο Υπουργός.
Η χρηματοδότηση του έργου προγραμματίζεται να γίνει από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη». Ο Υπουργός Υποδομών, τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που παρουσίαζαν τα έργα στην Αχαΐα. Οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις έχουν γίνει μετεκλογικές πράξεις. «Το γνωρίζετε καλά εσείς, που με τόση επιμέλεια παρακολουθείτε τα ζητήματα της Αχαΐας», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.
Η Αχαιή Βουλευτής ευχαρίστησε στη δευτερολογία της τον Υπουργό για το συνεχές ενδιαφέρον του για την υλοποίηση των έργων στην Αχαΐα

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement