Connect with us

Διεθνή

Σεισμός στην Τουρκία: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία – Έσωσαν δύο γυναίκες μετά από 122 ώρες στα ερείπια

Published

on

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία και τη Συρία, καθώς οι διασώστες για έκτη ημέρα δίνουν μάχη να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν επιζώντες στα ερείπια μετά τους φονικούς σεισμούς.

Το Anadolu μεταδίδει ότι οι ομάδες διάσωσης κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μετά από 122 ολόκληρες ώρες δύο γυναίκες, μια 70χρονη και μια 55χρονη, από τα ερείπια στην Καχραμανμαράς και στην Ντιγιαρμπακίρ, περιοχές που επλήγησαν σφόδρα από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Μέχρι στιγμής, οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία είναι τουλάχιστον 24.150, με τον αριθμό να ανεβαίνει διαρκώς και τις προβλέψεις για τον τελικό απολογισμό να είναι απελπιστικές.

Μόνο στην Τουρκία, σύμφωνα με την AFAD, τα θύματα από τον σεισμό είναι 20.665. Επίσης, οι Αρχές τονίζουν ότι 93.000 σεισμόπληκτοι έχουν απομακρυνθεί από τις πληγείσες περιοχές και ότι στην περιοχή επιχειρούν 166.000 μέλη των ομάδων διάσωσης.

Την ίδια ώρα στη Συρία οι νεκροί είναι περισσότεροι από 3.500.

Τουλάχιστον 870.000 άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως τρόφιμα στις δύο χώρες μετά τον σεισμό, ο οποίος έχει καταστήσει άστεγους έως και 5,3 εκατομμύρια ανθρώπους μόνο στη Συρία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Διέσωσαν και 15χρονο κορίτσι
Οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια ένα 15χρονο κορίτσι επίσης στην Καχραμανμαράς.

Απεγκλώβισαν 68χρονη στη Χατάι
Επίσης, η 68χρονη Νεζιχέ Σεβίνκ απεγκλωβίστηκε από τα σωστικά συνεργεία στη Χατάι: Δείτε φωτογραφία από το Reuters:

Σύμφωνα με το Anadolu, 98 άτομα διασώθηκαν από τα συντρίμμια μετά από 96 έως 116 ώρες έπειτα από τους δύο φονικούς σεισμούς που έπληξαν δέκα τουρκικές επαρχίες και τη Συρία.

Μάλιστα, στην Ισλάχιγε, περιοχή στην Γκαζιαντέπ, έσωσαν δύο ανθρώπους, τον ένα ανάπηρο, οι οποίοι βρίσκονταν 114 ώρες στα ερείπια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement