Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Χάθηκε άλλη μία ευκαιρία

Published

on

 

Η συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία, βάσει της οποίας θα μπλοκάρεται η είσοδος στη Βουλή εγκληματικών οργανώσεων και καταδικασθέντων υπό τον «μανδύα» πολιτικού κόμματος, ακόμα και με παρένθετα πρόσωπα, στους πολλούς γέννησε μία θλίψη.

Μία ακόμα συζήτηση για την προστασία των θεσμών μετατράπηκε σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Η ασυνεννοησία και η καχυποψία μεταξύ των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου όμως, ωφελούν μόνο εκείνους που στοχεύουν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος και της ίδιας της δημοκρατίας.

Δεν έχει σημασία ποιος έχει το περισσότερο δίκιο, δεν έχει σημασία εάν υπήρχαν οι δυνατότητες κάποιων βελτιώσεων, προσθήκης η αφαίρεσης κάποιων ερμηνειών. Σημασία σε αυτές τις περιπτώσεις έχει το «ναι» ή το «όχι». Σημασία έχει να φανεί ότι το πολιτικό σύστημα, από κοινού μπορεί να θωρακίσει τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία. Και σημασία, επίσης, έχει να αποδείξει κάποιος ότι έχει τη γεναιότητα, έστω και να υποχωρήσει από τη θέση του για να μην υπάρξει κίνδυνος ομοφωνίας.

Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει τους πάντες να αισθάνονται «ηττημένοι». Δεν ήταν αυτό που όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες – που δεν φοράνε κομματικά γυαλιά – θα ήθελαν. Και είναι πραγματικά, μεγάλο κρίμα, που χάθηκε άλλη μία ευκαιρία…

Ροή ειδήσεων

Advertisement