Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διήμερη, καρναβαλική, πεζοδρόμηση του κέντρου

Published

on

Κοινή πρόταση Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας και Σ.Κ.Ε.ΑΝ.Α. για την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 του μηνός
Επιστολή προς τη Δημοτική αρχή της Πάτρας με αίτημα την πεζοδρόμηση του κέντρου της Πάτρας μετά τις 6:00 ώρα το απόγευμα της επόμενης Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου αλλά και το επόμενο Σάββατο 25 του μηνός, για μετά τις 11:00 πμ., κατέθεσαν από κοινού την Πέμπτη το πρωί ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής (ΣΚΕΑΝ) Αχαΐας. Την πρωτοβουλία για την παρέμβαση προς το Δήμο ανέλαβε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος ενώ το αίτημα συνυπέγραψε και ο πρόεδρος του ΣΕΚΑΝΑ Τάσος Γιατράς.

Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ήδη προγραμματίσει για το Σάββατο 25 του μηνός, μια ημέρα πριν την Κυριακάτικη κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, επέκταση του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς έως και τις 4:00 το απόγευμα. Παράλληλα με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Σαββάτου ο Εμπορικός Σύλλογος έχει προσκαλέσει πάντες από πόλεις της περιφέρειας προκειμένου να συνδράμει στο κλίμα γιορτής που θα επικρατεί στην πόλη όπου αναμένεται να έχουν καταφθάσει κατά δεκάδες χιλιάδες οι επισκέπτες.
Στο τραπέζι, στα πλαίσια της πεζοδρόμησης, έχει πέσει και η δωρεάν μεταφορά προς το κέντρο της πόλης επισκεπτών που θα έχουν καταλύσει ή σταθμεύσει περιμετρικά του κέντρου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος ήδη έχει δηλώσει προς το δήμο πως μπορεί να αναλάβει την υποστήριξη της δωρεάν 12ωρως μεταφοράς με μισθωμένα λεωφορεία, επισκεπτών από το ύψος του Βόρειου Πάρκου της παραλιακής Ηρώων Πολυτεχνείου από και προς το κέντρο της πόλης.
Οι ώρες που επελέγησαν για την πεζοδρόμηση, απόγευμα Παρασκευής 24 και πρωί Σαββάτου 25, δεν θα παρεμποδίσουν τόσο την πρόσβαση εμπόρων και εργαζομένων στην αγορά όσο και την τροφοδοσία της αγοράς (φορτο-εκφόρτωση) ενώ και πρακτικά από αργά το βράδυ της Παρασκευής αλλά και μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, η πεζοδρόμηση είναι απαραίτητη και για λόγους δημοσίας τάξης, λόγω της προσέλευσης επισκεπτών και την καρναβαλική βραδινή παρέλαση.

Το θέμα της πεζοδρόμησης συζητήθηκε την προχθές και κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης του Δημάρχου κ.Πελετίδη με τον κ.Ζαφειρόπουλο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement