Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Συνεταιρισμός Καλαβρύτων-Επενδύσεις 9 εκατ. ευρώ τονώνουν το εξαγωγικό προφίλ

Δημοσιεύθηκε

στις

Tη δηµιουργία συσκευαστηρίου φέτας, µε σκοπό την ανάπτυξη των διεθνών πωλήσεων του, προγραµµατίζει ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισµός (ΑΓΣ) Καλαβρύτων. Προς αυτή την κατεύθυνση υποβάλει παράλληλα δύο ευρωπαϊκά προγράµµατα, για η διάθεση των προϊόντων σε Γαλλία και Γερµανία και Μεγάλη Βρετανία και Σαουδική Αραβία.

Η φέτα ΠΟΠ του ΑΓΣ είναι ένα από τα προϊόντα που εντάσσονται στο πρόγραµµα προώθησης συνεταιριστικών προϊόντων της Ε.Ε., «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης», τελεί υπό την ευθύνη της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και συµµετέχουν συνεταιρισµοί από όλη την Ελλάδα.

Εκτός των άλλων, ο Συνεταιρισµός έχει υποβάλει αίτηση για να ενταχθεί στο πρόγραµµα γενετικής βελτίωσης των ζώων που διατηρούν οι παραγωγοί. Το πρόγραµµα αυτό έχει προϋπολογισµό 2 εκατ. ευρώ και πραγµατοποιείται σε συνεργασία µε την Αµφιγάλ Αγρινίου υπό τη συµβουλευτική που παρέχουν τα Γεωπονικά Πανεπιστήµια Αθηνών και Θεσσαλονίκης

Επιπλέον, προχωρά στην υλοποίηση Προγράµµατος Αγροτικού Εξηλεκτρισµού για την προσθήκη φωτοβολταϊκών µε το µοντέλο του net metering, µε στόχο να µειωθεί της επιβάρυνσης σε ενέργεια.

Στο προσεχές διάστηµα ο ΑΓΣ θα υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις 9 εκατ. ευρώ για νέα µονάδα ζωοτροφών, κατασκευή του νέου συσκευαστηρίου, εκσυγχρονισµό της ζώνης γάλακτος με εγκατάσταση 100 αρµεκτηρίων σε εκµεταλλεύσεις µε τις οποίες συνεργάζεται και επενδύσεις φωτοβολταϊκά και βιοαέριο.

Το 80% της επένδυσης από το Συνεταιρισµό θα είναι από το Ταµείο Ανάκαµψης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement