Connect with us

Μαγειρική

  Κολιοί με πατάτες, ελιές και μάραθο στον φούρνο

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1,5 κιλά πατάτες

6-7 κολιοί φρέσκοι (περίπου στο κιλό)

1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

4 τομάτες κομμένες σε ζάρια

2 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

το ξύσμα από 1 λεμόνι

70 γρ. ελιές Θάσου, χωρίς τα κουκούτσια

ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τους κολιούς και κόβετε τις πατάτες σε μέτριους κύβους. Τις ψήνετε λίγο στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ξεκινάτε να καθαρίζετε τους κολιούς από τα εντόσθιά τους και τους φιλετάρετε. Παίρνετε τις κομμένες πατάτες, προσθέτετε τα μυρωδικά και τις στρώνετε σε πυρίμαχο σκεύος, μαζί με την τομάτα και τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τα φιλέτα του ψαριού πάνω στις πατάτες, απλώνετε γύρω-γύρω τις ελιές, ραντίζετε με μπόλικο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 240°C, σε προθερμασμένο φούρνο. Ο χρόνος ψησίματος πρέπει να είναι ελάχιστος, περίπου 3΄. Αποσύρετε από τον φούρνο και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού από πάνω.

Ροή ειδήσεων

Advertisement