Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θρήνος για το 28χρονο παλικάρι που απεβίωσε στο ΠΓΝΠ και υπόκλιση στους δικούς του για την απόφαση δωρεάς οργάνων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ένα ακόμα παλικάρι που χάθηκε πολύ νωρίς θρηνεί η Πάτρα. Πρόκειται για έναν 28χρονο, ο οποίος μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή.

Το άτυχο παλικάρι «φεύγοντας» προσέφερε δώρα ζωής σε συνανθρώπους μας. Ο πατέρας του μέσα στην οδύνη του έδωσε τη συγκατάθεσή του για να γίνει ο γιος του δωρητής οργάνων και να σώσει ζωές «φεύγοντας», αποδεικνύοντας το μεγαλείο της ανθρωπιάς του.

Χθες το πρωί, ιατρικές ομάδες από νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας προέβησαν στη λήψη οργάνων. Συγκεκριμένα, αφαιρέθηκαν το ήπαρ και οι νεφροί, οι οποίοι μεταμοσχεύτηκαν σε ασθενείς σε νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς επίσης οι κερατοειδής, οι οποίοι θα μεταμοσχευθούν σε ασθενείς στην Πάτρα.

ΜΕΓΑΛΕΙΟ –ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ

Χθες στο πλευρό του τραγικού πατέρα βρέθηκε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» Παναγιώτης Δημόπουλος αλλά και η διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου κα Ραβάνη, οι οποίοι του εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την μεγάλη απώλεια αλλά και υποκλίθηκαν στην γενναία απόφαση που έλαβε στην τόσο δύσκολη στιγμή που βιώνει λόγω της απώλειας του παιδιού του. Συμπαραστάθηκαν επίσης στα αδέλφια και στους στενούς συγγενείς του παλικαριού, που αν και πάλεψε γενναία δεν τα κατάφερε να κερδίσει τη μάχη. Υπογράμμισαν πως η απόφαση αυτή αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς και μεγαλοψυχίας, διότι υπερβαίνοντας τον πόνο τους συνέβαλαν να σωθούν συνάνθρωποί μας, οι οποίοι βρίσκονταν στις λίστες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, περιμένοντας το μόσχευμα για να «ξαναγεννηθούν».

ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος εισήχθη στο Νοσοκομείο αρχικά με επιληπτική κρίση και στη συνέχεια διαπιστώθηκε από τους ιατρούς πως αντιμετώπιζε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Αν και καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια από τους γιατρούς, ο νεαρός διασωληνώθηκε και νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας», αλλά δυστυχώς δεν κατόρθωσε να βγει νικητής. «Έφυγε» από τον κόσμο πολύ νωρίς, χωρίς να προλάβει να γευτεί τις χαρές της ζωής, όμως, με το θάνατό του προσέφερε σωτηρία σε άλλους συνανθρώπους του, κερδίζοντας τον απεριόριστο σεβασμό όλων.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement