Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απεργία εκπαιδευτικών την Τετάρτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Τετάρτη δάσκαλοι και καθηγητές που διαμαρτύρονται για την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Στην Πάτρα, ο Σύλλογος Δασκάλων και η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας καλούν στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

«Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιχειρούν, με διαδικασίες fast track, να επιβάλουν την αντιεκπαιδευτική ατομική αξιολόγηση, ως συνέχεια της κατηγοριοποιητικής και γραφειοκρατικής αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, την οποία σύσσωμος ο κλάδος απέρριψε, στην πράξη, με την πρωτοφανή συμμετοχή του στην απεργία-αποχή αρχικά και στα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ στη συνέχεια.

Στις πολιτικές της κατηγοριοποίησης του δημόσιου σχολείου, της υποβάθμισης των σπουδών, της λειτουργίας του ως μαγαζί και της διαρκούς πίεσης κι εξουθένωσης του εκπαιδευτικού απαντάμε δυναμικά, συλλογικά, αποφασιστικά. Ο Σύλλογός μας συντάσσεται με τις θέσεις της Ομοσπονδίας, ενώνει τη φωνή του με σύμπασα την εκπαιδευτική κοινότητα και συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 15ης Φλεβάρη και στα κατά τόπους συλλαλητήρια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement