Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Τοπική αγορά

Αποδίδει η επένδυση στην «Δίρφυς»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολική επαναφορά από το 2022 στην αγορά εμφιαλωμένου νερού, μίας κατηγορίας προϊόντων με έντονο ανταγωνισμό, για την εταιρεία Δίρφυς εταιρεία στην οποία διαθέτει στρατηγικό μερίδιο η πατρινή ΛΟΥΞ.

Η Δίρφυς ζήτησε και έλαβε δάνειο 3 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς εγγυήσεις και ίδια συμμετοχή, στη διάρκεια του 2022 και ήδη ολοκλήρωσε επένδυση 3 εκατομμυρίων ευρώ, με επιδότηση του 25% αυτής μέσω αναπτυξιακού νόμου και αντικείμενο την προσθήκη νέας γραμμής εμφιάλωσης PET. Με την νέα επένδυση η δυναμικότητα της εταιρείας άγγιξε τα 33.000 μπουκάλια PET πλαστικού ανά ώρα. Στο πλάνο είναι και η παραγωγή μαστιχόνερου σε συνεργασία με την Mediterra, εταιρεία, όπου ο βασικός μέτοχος είναι ο Συνεταιρισμός Μαστιχοπαραγωγών της Χίου.
Το 42,34% της ΔΙΡΦΥΣ ΑΕ έχει εξαγοραστεί από την ΛΟΥΞ, έναντι 1,2 εκατ. ευρώ ενώ αντιπρόεδρος της εταιρείας είναι ο Κων/νος Μαρλαφέκας. Η Δίρφυς έχει θέσει εδώ και μια τριετία σε εφαρμογή επιχειρηματικό σχέδιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, ανάπτυξη των πωλήσεων και σχεδιασμό νέων προϊόντων με έμφαση στην ποιότητα και στην καινοτομία. Η συμμετοχή της ΛΟΥΞ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας εμφιάλωσης νερού ως στρατηγικού επενδυτή αποτελεί στοχευμένη επένδυση στον κλάδο του εμφιαλωμένου νερού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement