Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ημερίδα την Τετάρτη με θέμα: «Οι αθέατοι ήρωες της μεγάλης γιορτής της πόλης» με την υποστήριξη της ΠΔΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κορύφωση του ΠατρινούΚαρναβαλιού 2023, το οποίο μας προϊδεάζει για μία πρωτοφανή «έκρηξη» κεφιού και δημιουργίας, τρία χρόνια μετά τους περιορισμούςτης πανδημίας. Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος πίσω από κάθεεκδήλωση και κάθε δράση του Πατρινού Καρναβαλιού βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών που καταθέτουν ψυχή και όραμα.

Είναι οι αφανείς ήρωες και εργάτες του Πατρινού Καρναβαλιού που αποτελούν τους συνδετήριους κρίκους της μεγάλης ανθρώπινης αλυσίδας που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της για την διοργάνωση, τηνανάπτυξη και την εξέλιξη του θεσμού.

Στο πλαίσιο αυτό ο «Πατραϊκός Όμιλος Πολιτιστικής – Τουριστικής-Αθλητικής- Καλλιτεχνικής – Εθνικής Παράδοσης και Κληρονομιάς» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας διοργανώνει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 18.00 στο Επίκεντρο + (Νόρμαν 16 και, Αγίου Διονυσίου 36) ημερίδαμε θέμα «Οι αθέατοι
ήρωες της μεγάλης γιορτής της πόλης- Ο ρόλοςτου εθελοντισμού στο Πατρινό Καρναβάλι».

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδείξει τον ρόλο του εθελοντισμούστη μεγάλη αυτή γιορτή της πόλης, η οποία έχει πολλαπλά οικονομικά,πολιτιστικά και κοινωνικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, αλλά και να ενεργοποιήσει όλους τους πολίτες ώστε νααποτελέσουν μέρος της μεγάλης αυτής προσπάθειας.

Τη εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, και η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα- Ειρήνη Κουρή. Τοποθετήσεις θα κάνουν οι: Εκπαιδεύτρια ΕΕΣ Πάτρας, Μαρία Σύρακα, από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας ο Λυκούργος Σταυρουλόπουλος, από την Κριτική Επιτροπή Πατρινού Καρναβαλιού 2023 η Έφη Αναλυτή, από την Ομάδα 58ου Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού ο Σπύρος Κρότσης, από την ομάδα «Του Χρόνου Μπούλες», ο Δημήτρης Φάκαλοςκαι από την Ομάδα Εθελοντών Πατρινού Καρναβαλιού, Κωνσταντίνος Δρακόπουλος. Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση- παρεμβάσεις.

Toν συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η δημοσιογράφος, ΜαρίαΟρφανού. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» και το gnomip.gr.


Ροή ειδήσεων

Advertisement