Τρίτη 6 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι αθέατοι ήρωες της γιορτής της πόλης- Με επιτυχία στο Επίκεντρο  η ημερίδα για τον ρόλο του εθελοντισμού στο Πατρινό Καρναβάλι

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, το οποίο μας προϊδεάζει για μία πρωτοφανή «έκρηξη» κεφιού και δημιουργίας, τρία χρόνια μετά τους περιορισμούς της πανδημίας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος πίσω από κάθε εκδήλωση και κάθε δράση του Πατρινού Καρναβαλιού βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών που καταθέτουν ψυχή και όραμα.

   

Είναι οι αφανείς ήρωες και εργάτες του Πατρινού Καρναβαλιού που αποτελούν τους συνδετήριους κρίκους της μεγάλης ανθρώπινης αλυσίδας που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της για την διοργάνωση, την ανάπτυξη και την εξέλιξη του θεσμού.

Στο πλαίσιο αυτό ο «Πατραϊκός Όμιλος Πολιτιστικής – Τουριστικής-Αθλητικής- Καλλιτεχνικής – Εθνικής Παράδοσης και Κληρονομιάς» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας διοργανώνει στο Επίκεντρο + (Νόρμαν 16 και, Αγίου Διονυσίου 36) ημερίδα με θέμα «Οι αθέατοι ήρωες της μεγάλης γιορτής της πόλης- Ο ρόλος του εθελοντισμού στο Πατρινό Καρναβάλι».

Σκοπός της ημερίδας ήταν να αναδείξει τον ρόλο του εθελοντισμού στη μεγάλη αυτή γιορτή της πόλης, η οποία έχει πολλαπλά οικονομικά, πολιτιστικά και κοινωνικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, αλλά και να ενεργοποιήσει όλους τους πολίτες ώστε να αποτελέσουν μέρος της μεγάλης αυτής προσπάθειας.
Τη εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, και η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα- Ειρήνη Κουρή.
Τοποθετήσεις έκαναν οι: Μαρία Σύρακα, Εκπαιδεύτρια ΕΕΣ Πάτρας, από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας ο Λυκούργος Σταυρουλόπουλος, από την Κριτική Επιτροπή Πατρινού Καρναβαλιού 2023 η Έφη Αναλυτή, από την Ομάδα 58ου Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού ο Σπύρος Κρότσης, από την ομάδα «Του Χρόνου Μπούλες», ο Δημήτρης Φάκαλος και από την Ομάδα Εθελοντών Πατρινού Καρναβαλιού, ο Κωνσταντίνος Δρακόπουλος.
Toν συντονισμό έκανε η δημοσιογράφος, Μαρία Ορφανού. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» και το gnomip.gr.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement