Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Καλάθι νοικοκυριού: Το «καλάθι της Σαρακοστής» και οι νέες κατηγορίες – Όλες οι αλλαγές

Δημοσιεύθηκε

στις

«Κλείδωσαν» τα προϊόντα που θα ενισχύσουν τις υφιστάμενες κατηγορίες στο «καλάθι του νοικοκυριού» όπως επίσης κι εκείνα που θα μπουν στο «καλάθι της Σαρακοστής»,  ενώ σήμερα μπαίνουμε στην 16η εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου,  με τα σούπερ μάρκετ να ανακοινώνουν τους ανανεωμένους καταλόγους τους

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece και εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από το υπουργείο Ανάπτυξης – πιθανότατα σήμερα- στο «καλάθι του νοικοκυριού» θα προστεθούν:

    • στην κατηγορία του κρέατος, το μοσχάρι ενώ το κοτόπουλο θα «διαιρεθεί» σε δύο κατηγορίες: ολόκληρο κοτόπουλο καθώς και άλλη μία κατηγορία που θα μπορούν να επιλέξουν τα σούπερ μάρκετ πχ. Τεμαχισμένο, μπούτι, στήθος κτλ.
    • Στην κατηγορία του γάλακτος, το γάλα μακράς διάρκειας, πλήρες και με χαμηλά λιπαρά.
    • Στα τυριά θα προστεθεί και το λευκό τυρί πέραν της φέτας.
  • Στα αλλαντικά όπου μέχρι σήμερα υπάρχει η επιλογή: «γαλοπούλα ή/και πάριζα» θα συμπεριλαμβάνονται πλέον υποχρεωτικά και τα δύο.
  • Τα όσπρια θα «σπάσουν» σε 3 κατηγορίες: ρεβίθια, φακές, φασόλια ώστε οι λίστες των σούπερ μάρκετ να συμπεριλαμβάνουν και τα τρία προϊόντα.
  • Αναμένεται επίσης να προστεθεί η σοκολάτα ενώ όπως όλα δείχνουν θα μείνουν και πάλι εκτός τα αναψυκτικά.

Το «καλάθι της Σαρακοστής»

Σε ό,τι αφορά το «σαρακοστιανό καλάθι» που αναμένεται να ισχύσει από την επόμενη εβδομάδα -λίγο πριν από την Καθαρά Δευτέρα δηλαδή- και για όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής, τα προϊόντα που θα προστεθούν για το συγκεκριμένο αυτό χρονικό διάστημα θα είναι τα θαλασσινά, η ταραμοσαλάτα και ο συσκευασμένος χαλβάς.

Στόχος είναι με τις τρεις αυτές κατηγορίες να καλυφθούν οι διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών την περίοδο της Σαρακοστής καθώς ήδη στο μόνιμο «καλάθι του νοικοκυριού» υπάρχουν και τα όσπρια όπως και τα κατεψυγμένα λαχανικά που επίσης έχουν υψηλή κατανάλωση στο σαρακοστιανό τραπέζι.

CNN.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement