Connect with us

Παναχαϊκή

Κ. ΜΑΡΚΟΥ: Αόριστες αναφορές και ασαφείς απαντήσεις

Published

on

Έντονη αντιπαράθεση είχαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας, Κώστας Μάρκου και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκης για την ανατροπή του πρωταθλήματος της Superleague 2. Ο κ. Μάρκου απηύθυνε, δύο ερωτήματα στον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, κι ήταν τα εξής:

Πρώτον: Ποια είναι η αποχρώσα αιτία της ανατροπής των νομοθετικών δεδομένων που όριζε η υπ’ αριθ. 620241/21-12-21 ΚΥΑ; Και δεύτερον: Είναι η δικαιολογημένη διάψευση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας που επιβάλλει ο ετήσιος προγραμματισμός των ομάδων της SuperLeague 2 λιγότερο σημαντικός από αυτήν την όποια αιτία;

Με τον Κώστα Μάρκου, να ζητά από τον Υφυπουργό να τεκμηριώσει με στοιχεία την δικαιολογία που προβάλει στη δημόσια σφαίρα όσον αφορά την περικοπή της χρηματοδότησης των ομάδων σε βαθμό στραγγαλισμού τους, ότι οι ομάδες της Superleague 2 είναι διεφθαρμένες. Ως απάντηση έλαβε κάποιες αόριστες αναφορές για 13 συνολικά ομάδες που «ελέγχονται» τις οποίες δεν είχε στην διάθεσή του, ώστε να τις προσκομίσει, ενώ απέφυγε να απαντήσει για ποιόν λόγο να τιμωρηθούν σύσσωμες οι 32 ομάδες.

Στην πραγματικότητα, οι πάντες πλέον έχουν καταλάβει ότι η μείωση της χρηματοδότησης της δεύτερης κατηγορίας και η αύξηση της στη πρώτη κατηγορία αφορά τα ιδιαίτερα αιτήματα των μεγάλων ΠΑΕ που έχει την ανάγκη να ικανοποιεί εξαρτώμενες από αυτές ο κ. Αυγενάκης. Ίσως δε, όπως ανέφερε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τολμώντας μια ακόμα υπόθεση, εξηγούνται από την διάθεση του Πρωθυπουργού να έρχεται κατόπιν ως άλλος Μωυσής, ώστε τάχα να φέρει ο ίδιος μια λύση. Σε κάθε μια περίπτωση ο κ. Αυγενάκης δεν έχει το ειδικό βάρος να διαχειριστεί τον χώρο του αθλητισμού και αυτό είναι πασιφανές από το χάος που έχει δημιουργήσει εκεί.

ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού υποστήριξε ότι έγιναν 13 αναφορές για πιθανή χειραγώγηση στην SL2, εκ των οποίων για επιπλέον έρευνα πήγαν 11 περιπτώσεις και να μένουν μόλις 2 για περαιτέρω διερεύνηση από τη δικαιοσύνη. Απαντώντας δε στον Βουλευτή Νομού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνο Μάρκου, ισχυρίστηκε πως η Παναχαϊκή είναι μέσα στις 13 αναφορές της Sportradar.

Ροή ειδήσεων

Advertisement