Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Τα εγκαταλελειμμένα κυνηγόσκυλα των ελληνικών βουνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Κυνηγόσκυλα που γέρασαν και δεν «αποδίδουν» πια – σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, κυνηγόσκυλα μικρότερα σε ηλικία που δεν πιάνουν τις κατάλληλες επιδόσεις και άλλα που αρρώστησαν, εγκαταλείπονται από τους κυνηγούς στα ελληνικά βουνά κι αφήνονται στην τύχη τους. Αυτό καταγγέλλουν φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες βάζουν το θέμα στην ατζέντα της δημόσιας συζήτησης.

Πιο πρόσφατη ανακοίνωση αυτή της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι -Νέμεσις». Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση κάνει λόγο για ένα φαινόμενο καθημερινό σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Μιλώντας στην «Κ» η νομικός και πρόεδρος της οργάνωσης «Νέμεσις», Νατάσσα Μπομπολάκη σημειώνει πως «ενώ όλα σχεδόν τα κυνηγόσκυλα φέρουν την ηλεκτρονική σήμανση (το λεγόμενο τσιπάκι), σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχει καταxωρηθεί στην ηλεκτρονική βάση το όνομα του ιδιοκτήτη τους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να ταυτοποιούνται με τα παρατημένα σκυλιά τους».

To πρόβλημα αναδεικνύει κι ο «Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης» ο οποίος κάνει λόγο για μια κατάσταση στην Αρκαδία «η οποία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο». Όπως περιγράφει στην «Κ» ο πρόεδρος του συλλόγου εκεί, Γιώργος Ζαφειράκης: «αυτές τις ημέρες βρήκαμε ακόμα δύο λυκόσκυλα, τα οποία εγκαταλείφθηκαν στο Ξηροπήγαδο Κυνουρίας. Το ένα μάλιστα είναι γέρικο. Επίσης, δέκα ημέρες νωρίτερα, δύο ξένοι τουρίστες βρήκαν δύο εγκαταλελειμμένα κυνηγόσκυλα στο Xιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου. Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση λόγω του ψύχους».

Ροή ειδήσεων

Advertisement