Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Επίθεση Κούγια κατά ΕΣΗΕΑ: Το κατάντημά της δεν έχει πάτο

Δημοσιεύθηκε

στις

Οξεία επίθεση κατά της Ένωσης Συντακτών εξαπέλυσε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, με αφοραμή χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, με την οποία το Σωματείο των Δημοσιογράφων κατήγγειλε επίθεση κατά δημοσιογράφου από τον ποινικολόγο.

Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της κατήγγειλε επίθεση «στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατά του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη ο οποίος, εντός της δικαστικής αίθουσας» και υπενθύμιζε ότι έχει απευθυνθεί στον Δικηγορικό Σύλλογο για να λάβει μέτρα κατά του Αλέξη Κούγια.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ανέφερε:

«Αμετανόητος ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξακολουθεί να επιτίθεται κατά δημοσιογράφων παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις να επανέλθει στην τάξη.

Το τελευταίο κρούσμα, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατά του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη ο οποίος, εντός της δικαστικής αίθουσας, δέχθηκε απρόκλητη και σκαιότατη επίθεση, φραστική και παρ’ ολίγο και σωματική, από τον εν λόγω δικηγόρο κατά την κάλυψη δίκης, που απασχολεί την επικαιρότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει τις επιθέσεις που ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξαπολύει κατά δημοσιογράφων με ανάρμοστους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις, απειλές και αγωγές.

 

Πρόσφατα, μάλιστα, απευθυνθήκαμε στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ζητώντας να επιληφθεί και να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου, το οποίο, δεν προσβάλλει μόνον τους επαγγελματίες δημοσιογράφους οι οποίοι έχουν καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη με βάση τις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας, αλλά δυσφημεί το δικηγορικό επάγγελμα και αποτελεί πλέον πρόκληση για το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό, το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ καλεί εκ νέου τον Δικηγορικό Σύλλογο να επιληφθεί πάραυτα του ζητήματος»

Η αντίδραση του Αλέξη Κούγια ήταν έντονη, με βαρείς χαρακτηρισμούς για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών. Ο γνωστός δικηγόρος κάνει λόγο για «σωματείο χαμηλοτάτου συντεχνιακού και μόνο επιπέδου» και για «απόλυτα σκουπίδια της δημοσιογραφίας».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

«Αφού κατάντησε η ΕΣΗΕΑ να εκδίδει δύο φορές μέσα σε ένα μήνα ανακοίνωση εις βάρος μου, για να υπερασπιστεί τα απόλυτα σκουπίδια της δημοσιογραφίας και της κοινωνίας, φαίνεται ότι πλέον έχει καταντήσει από τα κορυφαία θεσμικά συνδικαλιστικά κινήματα σε ένα σωματείο χαμηλοτάτου συντεχνιακού και μόνο επιπέδου.

Κύριες και κύριοι του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, έχετε κάνει καμία έρευνα για το πόσες φορές την ημέρα αυτοί, τους οποίους υπερασπίζεστε, καταστρέφουν, παραβαίνοντας τον Ποινικό Κώδικα και τους νόμους του κράτους, δυστυχισμένους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι δυστυχώς μένουν ανυπεράσπιστοι από τους δικηγόρους, τους οποίους υποδεικνύουν για να τους υπερασπιστούν δήθεν δωρεάν και οι οποίοι δεν είναι επιπέδου ούτε του μεταβατικού Πλημμελειοδικείου Κρωπίας;

Λυπάμαι που εσείς οι φύλακες της νομιμότητος, εσείς που αναδεικνύετε την κάθε παρανομία και ζητάτε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για κορυφαία κοινωνικά και πολιτικά θέματα, θέλετε για τα μέλη σας να ισχύει το ατιμώρητο και οι δυστυχισμένοι που τους καταστρέφουν, αλλά και οι δικηγόροι που τους υπερασπίζονται με σθένος, να μην μπορούν να τους μηνύσουν και να τους ενάγουν, για να αποζημιώσουν τα ανυπεράσπιστα θύματά τους.

Ντροπή σας.

ΥΓ. 1: Αυτές οι ανακοινώσεις εις βάρος μου είναι για εμέ προσωπικά παράσημα και τίτλοι τιμής.

ΥΓ. 2 Παρακαλώ να κάνετε μια έρευνα, πόσες φορές τα δήθεν θύματά μου έχουν παραβιάσει το τεκμήριο αθωότητος αθώων κατηγορουμένων, έχουν παραβιάσει τις ποινικές διατάξεις που απαγορεύουν τη δημοσιοποίηση και τον σχολιασμό εγγράφων ποινικών δικογραφιών, και το κυριότερο απ’ όλα, πόσα εκατομμύρια ευρώ κερδίζουν διαπράττοντας αυτές τις παρανομίες καθημερινά».

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement