Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνεργασία και συντονισμός-Σύσκεψη για το πως θα υποδεχτεί η Πάτρα τους χιλιάδες επισκέπτες με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αρχών της Πάτρας για την ομαλή διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα την αποφυγή καταστάσεων έντονου συνωστισμού και θα συμβάλλουν στην ομαλή ροή των καρναβαλικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του τριημέρου, χωρίς δυσάρεστα περιστατικά.
Ο κ. Μπονάνος μεταξύ των άλλων τόνισε: «Έγινε μια πρώτη συνάντηση με τους εμπλεκομένους φορείς προκειμένου, η Πάτρα να υποδεχθεί με ασφάλεια και ετοιμότητα στη μεγάλη αυτή γιορτή τους χιλιάδες επισκέπτες της. Κοινό μας στόχος πρέπει να είναι η εκτόνωση του μεγάλου όγκου συγκέντρωσης του πλήθους ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενα δυσάρεστα φαινόμενα. Προς την κατεύθυνση αυτή, μπορεί να υπάρξει προσωρινή πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος, από την Κολοκοτρώνη ως τη Γούναρη. Επιπρόσθετα, ζήτησα από τον κ. Ταξίαρχο την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων για την μέγιστη ασφάλεια των πολιτών».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Ταξίαρχος, Θεόδωρος Τσάτσαρης, ο Αντιδήμαρχος Πατρέων, Μιχάλης Αναστασίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Αναστάσιος Γιατράς, ο Πρόεδρος ιδιοκτητών του σωματείου Ταξί Πάτρας «Άγιος Χριστόφορος», Γεώργιος Σιδέρης και το μέλος του ΔΣ και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Παναγιώτης Ρόδης.

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Η πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος από το ύψος της Κολοκοτρώνη μέχρι και την Γούναρη, κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων θα «κλειδώσει» κατά τη διάρκεια νέας σύσκεψης που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου και του ΣΚΕΑΝΑ, βρίσκει σύμφωνη την Περιφερειακή Αρχή αλλά και την τοπική ΕΛ.ΑΣ. καθώς λόγω του αυξημένου αριθμού των επισκεπτών θα αποσυμφορήσει τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.
Η πρόταση που έχει τεθεί επί τάπητος αφορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Μαιζώνος, από την Κολοκοτρώνη μέχρι τη Γούναρη, για το χρονικό διάστημα από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς.

Και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.
Το πρωί της προσεχούς Δευτέρας στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θα καταρτίσει το τελικό επιχειρησιακό σχέδιο με όλα τα μέτρα που θα ληφθούν για το τελευταίο τριήμερο του Καρναβαλιού, όπου αναμένεται μεγάλος αριθμός των επισκεπτών.
Στη σύσκεψη θα δοθούν οδηγίες στους διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, οι οποίοι θα κληθούν να αναλάβουν το βάρος της εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδιασμού.
Το βάρος θα δοθεί στα μέτρα ασφάλειας και τάξης με στόχο την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και την αποφυγή τυχόν επεισοδίων ή εντάσεων που θα αμαυρώσουν το γιορτινό κλίμα.
Κλιμάκια της Ασφάλειας Πατρών θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία για να αποφευχθούν κλοπές και διαρρήξεις, ενώ και πεζές περιπολίες θα περιφρουρούν πολυσύχναστα σημεία με στόχο την πρόληψη και την άμεση καταστολή της παραβατικότητας.
Δυνάμεις της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Αμέσου Δράσεως, της ΟΠΚΕ, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία, ενώ θα υπάρχει διακριτική περιφρούρηση σε συγκεκριμένους «στόχους». Ιδίως το βράδυ του Σαββάτου με αφορμή και το ντέρμπι των «αιωνίων» δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε συγκεκριμένα σημεία για να αποτραπούν τυχόν εντάσεις με οπαδικό «χρώμα».
Παράλληλα, η Τροχαία θα επωμιστεί το βάρος της οδικής ασφάλειας και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την ομαλή διευκόλυνση των οχημάτων. Εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι και για κατανάλωση αλκοόλ από τους οδικούς με την Τροχαία να διενεργεί αλκοτέστ στην πόλη.
Επίσης, έλεγχοι για υπερβολική ταχύτητα και για τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα διενεργούνται στο εθνικό οδικό δίκτυο με στόχο η έξοδος για το τριήμερο της Αποκριάς να γίνει με ασφάλεια.


Ροή ειδήσεων

Advertisement