Connect with us

Ελλάδα

Δράσεις 300 εκατ. ευρώ για τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό ΜμΕ»

Published

on

Προκηρύχθηκε η Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», προϋπολογισμού 300.000.000 ευρώ η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα.
Η Δέσμη χωρίζεται σε τρεις Δράσεις:
@ ΔΡΑΣΗ 1 – ΒΑΣΙΚΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΜΕ: Αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει σημαντικές τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην λειτουργία τους και στοχεύουν στην κάλυψη βασικών ελλείψεων σε εφαρμογές και εξοπλισμό. Το ποσοστό ενίσχυσης είναι από 50% έως 60% και αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 18.000 έως 30.000 ευρώ.
@ ΔΡΑΣΗ 2 – ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΜΕ: αφορά επιχειρήσεις οι οποίες στοχεύουν στη διεύρυνση της ψηφιακής και τεχνολογικής τους ωριμότητας με ολοκληρωμένες επενδύσεις σε νέες ΤΠΕ που θα αναβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Το ποσοστό ενίσχυσης είναι από 10% έως 50% και αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 50.0000 έως 650.0000 ευρώ.
@ ΔΡΑΣΗ 3 – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΙΧΜΗΣ ΜΜΕ: Αφορά επιχειρήσεις που έχουν ενσωματώσει ήδη ΤΠΕ σε πολλές λειτουργίες τους και πλέον επιδιώκουν να υλοποιήσουν ολοκληρωμένες επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής ή σε λύσεις 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Το ποσοστό ενίσχυσης είναι από 25% έως 60% και αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 200.001 έως 1.200.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται ηλεκτρονικά αποκλειστικά μέσω του OΠΣΚΕ. Ημερομηνία έναρξης από 23/2/2023 και ώρα 12:00 (θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού).
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής υποβολής στο OΠΣΚΕ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement