Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καρναβάλι των Μικρών: Πάνω από 15.000 μικροί καρναβαλιστές στους δρόμους της πόλης (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Κορυφώνεται σήμερα με τη μεγάλη παρέλαση το Καρναβάλι των Μικρών, η οποία ξεκίνησε στις 11 το πρωί από την πλατεία Ομονοίας.

Στην αφετηρία της Παρέλασης θα βρεθούν πάνω από 15.000 μικροί καρναβαλιστές με συνοδούς κατανεμημένοι σε 95 ομάδες συμμετοχής, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχής και θα πλημμυρίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σκορπίζοντας παντού παιδικά χαμόγελα και ελπίδα.

Η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών ξεκίνησε στις 11.00 από την Πλατεία Ομονοίας και θα ακολουθήσει την πορεία: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) – Κορίνθου με κατάληξη και έξοδο από Ερμού και Αγ. Νικολάου.

Θα συμμετάσχουν η Δημοτική Μουσική, τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών, στα οποία υπάρχουν τρία νέα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά. Πρόκειται για τη «Σαρανταποδαρούσα» (ιδέα, κατασκευή: Νεκτάριος Σαρηγιάννης), το «Φεγγάρι» (ιδέα, κατασκευή: Νίκος Λιβάνης) και το «Ιγκουάνα» (ιδέα, κατασκευή: Νίκος Λιβάνης), ενώ θα παρελάσουν και τα παλαιότερα «Καρναβαλάκος», «Μάγισσα», «Σκυλάκι» και τα δυο μουσικά άρματα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι ομάδες συμμετοχής σκορπίζοντας χρώματα, φαντασία, χιούμορ, και αστείρευτο κέφι και χαρά. Στην παρέλαση θα εμφανιστούν και δυο άρματα από τις ομάδες συμμετοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην παρέλαση συμμετέχουν 10 ομάδες εκτός Πατρών και συγκεκριμένα από Ιωάννινα, Χαλάνδρι Αττικής, Δύμη, Κάτω Αχαϊα, Φράγκα Αχαΐας, Κάτω Αλισσό, Βασιλικό, Λακκόπετρα. Συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, τοπικοί σύλλογοι, ΚΔΑΠ ΜΕΑ ελεύθερες συμμετοχές.

Στο τέλος της παρέλασης ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος από τρία άρματα  θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους αφήνοντας τη δική του ιδιαίτερη πινελιά.

Το Καρναβάλι των Μικρών φτάνει στο μέγιστο της δημιουργικής του πορείας εμπλέκοντας και ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους σε ένα αστείρευτο ποτάμι καρναβαλικής διάθεσης που θα ξεχειλίσει στους δρόμους.

Λάβετε θέσεις! Η ανεπανάληπτη γιορτή των Μικρών είναι εδώ!


Ροή ειδήσεων

Advertisement