Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Απ. Κατσιφάρας: “Εκστρατεία ΤΩΡΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας. ΑΥΡΙΟ θα είναι πολύ αργά!”

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο του Απόστολου Κατσιφάρα

Λέμε ΟΧΙ για ακόμη μια φορά στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
Η οικογενειακή στέγη είναι ΙΕΡΗ και η προστασία της είναι ΜΕΙΖΟΝ πολιτικό κοινωνικό και νομικό ζήτημα.
Ως Περιφερειάρχης και Περιφερειακή αρχή το 2017 πολύ έγκαιρα κρίναμε για λόγους κοινωνικής συνοχής αλλά και κοινωνικής πρόνοιας, πως πρέπει να κινηθούμε θεσμικά και άμεσα για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της κύριας ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ οφειλετών με χαμηλά εισοδήματα και έλλειψη ενναλακτικών στεγαστικών δυνατοτήτων.
Έτσι στις 17-07-2017 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος όπου και αποφασίστηκαν τα παρακάτω :
1. Πρωτοβουλίες δικτύωσης φορέων αυτοδιοίκησης 2ου βαθμού και όχι μόνο πανελληνίως για την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας από τους πλειστηριασμούς.
2. Eνυπόγραφη έγκριση των πολιτών για την υποβολή πρότασης Συνταγματικής κατοχύρωσης της προστασίας μιας στέγης σε κάθε πολίτη.
3. Tην δημιουργία αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου προστασίας της στέγης από την αναγκαστική εκτέλεση.

Ήταν μια πρωτοβουλία θεσμική και πρωτοποριακή για αυτοδιοίκητικό θεσμό.
Ήταν όμως και βαθιά δημοκρατική γιατί ξεκινούσε από τα κάτω προς τα πάνω.
Ήταν μια πρωτοβουλία βαθιά προοδευτική και θα κατοχύρωνε το κοινωνικό δικαίωμα στην στέγη των Ελλήνων.
Τα παραπάνω από πλευράς Περιφερειακής αρχής τότε πραγματοποιήθηκαν με ευθύνη και συνέπεια και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς βρήκαμε παντού ανταπόκριση.
Όλο το υλικό που συλλέχθηκε σ’ αυτή την πολύμηνη προσπάθεια, δηλ. αποφάσεις συλλογικών οργάνων, υπογραφές πολιτών αλλά και επωνύμων, βιβλιοδετήθηκε και παραδόθηκε στα κόμματα του Κοινοβουλίου καθώς και στον Πρόεδρο της Βουλής με παράλληλη ενημέρωσή τους για τις δικές τους ενέργειες.
Κατατέθηκε μάλιστα ένας ογκoδέστατος τόμος στον καθένα με όλο το υλικό που είχαμε συλλέξει.
Όλοι μας άκουσαν με ενδιαφέρον αλλά κανείς δεν τόλμησε !
Όλοι μας χειροκρότησαν για την μοναδική πρωτοβουλία αλλά κανείς δεν τόλμησε !
Ο χρόνος έτρεξε και το πολιτικό σύστημα της χώρας άτολμο και υποτακτικό στις Τράπεζες και τα συμφέροντα δεν ανταποκρίθηκε και έτσι χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία να θωρακιστεί με την συνταγματική αναθεώρηση που πραγματοποιήθηκε το 202Ο το ιερό δικαίωμα της οικογενειακής στέγης για κάθε Έλληνα πολίτη
και φθάσαμε στο σήμερα όπου ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση με την οριστική άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά την απόφαση 1/ 2023 της ολομέλειας του Αρείου Πάγου.
ο κίνδυνος για ένα ξέσπασμα μαζικών και άδικων πλειστηριασμών είναι προ των πυλών γιατί τα funds και οι τράπεζες έμειναν ανενόχλητα και το πολιτικό σύστημα δεν σήκωσέ το ανάστημά του.
Αντί λοιπόν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα τα Κόμματα και οι Βουλευτές μας μας να αναλάβουν τώρα μία και μόνο πρωτοβουλία.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πρώτης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ με εισαγωγή νέου νόμου.
Κανένας πολίτης μόνος του !
Κανένας Πολίτης στο έλεος των κατασχέσεων που έρχονται !


Ροή ειδήσεων

Advertisement