Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Εντός Μαρτίου επίδομα στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και προκαταβολή για τις επικουρικές

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν τους συνταξιούχους πρόκειται να υλοποιηθούν εντός του Μαρτίου. Η πρώτη αφορά την εφάπαξ καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και δεν ωφελήθηκαν καθόλου ή ωφελήθηκαν μερικώς από τις αυξήσεις που δόθηκαν πρόσφατα και η δεύτερη αφορά τη χορήγηση προκαταβολής για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, σε ασφαλισμένους που έχουν υποβάλει αίτηση, πριν από την 1η Ιουλίου 2022 και για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση κύριας σύνταξης.

Μάλιστα, αυτές δεν είναι οι μόνες παρεμβάσεις που δρομολογήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς, από το τέλος του Δεκεμβρίου 2022 έως και σήμερα, εφαρμόστηκαν και άλλες αυξήσεις, με στόχο τη βελτίωση του εισοδήματος των συνταξιούχων, που έχουν μόνιμο χαρακτήρα, όπως είναι οι μικρότερες ή μεγαλύτερες αυξήσεις, μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, σε πάνω από 900.000 συνταξιούχους, με εισοδήματα από 12.000 ευρώ και πάνω, οι αυξήσεις της τέταρτης δόσης επανυπολογισμού του ν. Βρούτση σε πάνω από 230.000 συνταξιούχους και οι πρώτες αυξήσεις έως 7,75% για πάνω από 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχους, μετά από 12ετία, αλλά και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ σε πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, με εισόδημα έως 800 ευρώ τον μήνα.

Από 200 ευρώ έως 300 ευρώ το ποσό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, το δημοσιονομικό κόστος της οποίας ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ, αφορά τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.600 ευρώ τον μήνα και είτε δεν είδαν καθόλου την αύξηση του 7,75% τον προηγούμενο μήνα είτε έλαβαν ποσοστό λιγότερο από αυτό. Σύμφωνα με διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να λάβει την ενίσχυση ο συνταξιούχος, εξετάζεται το καθαρό προ φόρων ποσό σύνταξης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement