Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Δεν βρέθηκε λύση για τα πληρώματα του ΑΣΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Φτάσαμε κοντά στο τέλος του Πατρινού Καρναβαλιού και δεν έχει βρεθεί καμία λύση για το θέμα των αρμάτων των πληρωμάτων αφού εντέλει δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση που είχαν κάποιοι καρναβαλιστές για να τους δοθεί χώρος εντός του Καρναβαλικού Συνεργείου, στο Πετρωτό.

Όσα άρματα έτσι θα δούμε στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού από πλευράς πληρωμάτων θα είναι δουλειά που έχει γίνει από τους καρναβαλιστές στο προαύλιο χώρο του Πετρωτού, μέσα στο αγιάζι, στο κρύο και στην βροχή ή σε ιδιωτικούς χώρους.

Όμως οι προβλέψεις που έλεγαν ότι τα καρναβαλικά άρματα των πληρωμάτων θα είναι μετρημένα και ελάχιστα σε σύγκριση με άλλες χρονιές επιβεβαιώνονται.

Ακόμα και κάποιοι επικεφαλής που το σκέφτηκαν να κατεβάσουν άρμα και να προχωρήσουν σε αποκατάσταση της πλατφόρμας που βρήκαν ξεχαρβαλωμένη, έδιωξαν απευθείας τη σκέψη αυτή όταν έμαθαν το ποσό που θα τους φτάσει το όλο θέμα.

Τα άρματα που θα δούμε έτσι από πλευράς καρναβαλιστών θα είναι από τα τρία με τέσσερα πληρώματα που στάθηκαν τυχερά και η πλατφόρμα τους ήταν κάτω από το υπόστεγο του Πετρωτού και έτσι δεν έπαθαν μεγάλες ζημιές, αλλά και αυτά που είχαν τους δικούς χώρους και εργάστηκαν εκεί (ελάχιστα).

Πάντως, πολλά πληρώματα ανεξάρτητα των δυσκολιών που είχαν μπροστά τους για να φτιάξουν φέτος ένα άρμα – χωρίς χώρο και με μεγάλες ζημιές στο υλικό που είχαν αφήσει στο Πετρωτό – δεν θα έκαναν κάτι έτσι και αλλιώς, εξαιτίας της στάσης που είχε απέναντι τους τόσο η ΚΕΔΗΠ, όσο και ο δήμος.

Όπως λένε ο χώρος που τους παραχωρήθηκε στο Πετρωτό ήταν επί της ουσίας μια υποβάθμιση του ρόλου των πληρωμάτων στο Πατρινό Καρναβάλι, ενώ την ίδια στιγμή δεν τηρήθηκε η δέσμευση που τους είχε γίνει από την δήμο για την ανεύρεση ενός νέου χώρου μετά την έξωση από τον ΑΣΟ. Κι το θέμα βέβαια πλέον είναι τι θα γίνει για τη νέα χρονιά, το επόμενο καρναβάλι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement