Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Market Pass: Άνοιξε η εφαρμογή, μέχρι 15 Μαρτίου οι αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Περιθώριο για αιτήσεις έως 15 Μαρτίου 2023 (χωρίς να αποκλείεται και τυχόν παράταση πάντως) θα έχουν εκατομμύρια νοικοκυριά για να ενταχθούν στην επιδότηση αγορών διατροφής και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Ο χρόνος πλέον τρέχει καθώς η εφαρμογή MARKET PASS για την κάρτα αγορών έκανε πρεμιέρα λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα Τρίτης. Και μέσα στα πρώτα 10 λεπτά ήδη είχαν υποβληθεί άμεσα και οι πρώτες 550 αιτήσεις στο vouchers.gov.gr/marketpass, από ενδιαφερόμενους να έχουν πρόσβαση στην επιδότηση.

Όποιος κάνει αίτηση καλείται να επιλέξει αν θα πιστωθεί το επίδομα σε άυλη ψηφιακή κάρτα (μόνο αν είναι σίγουρος ότι έχει κινητό που υποστηρίζει λειτουργία ανέπαφων πληρωμών NFC) ή αλλιώς σε τραπεζικό λογαριασμό – ΙΒΑΝ.

Οσοι υποβάλουν αίτηση Φεβρουάριο, έχουν περιθώριο να ακυρώσουν και να διορθώσουν στοιχεία ή να αλλάξουν τρόπο πληρωμής μέχρι 28 Φεβρουαρίου.

όσοι υποβάλουν αίτηση από 1η Μαρτίου, μπορούν να ακυρώσουν την αίτησή τους και να υποβάλουν νέα μέχρι τις 15 του μηνός που λήγει η διορία.

μετά τις 15 Μαρτίου και αφού εγκριθεί η αίτηση, δεν γίνονται δεκτές ούτε νέες αιτήσεις, ούτε αλλαγή τρόπου πληρωμής (ΙΒΑΝ αντί κάρτας κλπ)
αν πριν την πληρωμή βρεθεί λάθος και απορριφθεί η πληρωμή από την Τράπεζα, τότε ειδοποιείται με email ο δικαιούχος για να προβεί σε διορθώσεις (πχ ΙΒΑΝ) αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τρόπο πληρωμής.

όσοι επιλέξουν άυλη κάρτα και κάνουν την αίτηση Φεβρουάριο, θα δουν «διπλή πίστωση» μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, περίπου στις 6 ή 7 Μαρτίου
όσοι δηλώσουν ΙΒΑΝ και κάνουν την αίτηση Φεβρουάριο, θα δουν «τριπλή» πληρωμή στις 6 ή 7 Μαρτίου (για τους μήνες Φεβρουάριο μέχρι και Απρίλιο), ενώ γύρω στις 8 Μαΐου θα δουν και άλλη μία, επίσης «τριπλή» πληρωμή (για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο).
αντίστοιχα αν η αίτηση γίνει 1-15 Μαρτίου, η πρώτη πληρωμή θα δοθεί έως 22 ή 23 Μαρτίου


Ροή ειδήσεων

Advertisement