Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μια ιστορία – «γροθιά στο στομάχι»: Συνταξιούχος φοράει παπούτσια 20ετίας που έχουν τρυπήσει

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ιστορία της δύσκολης καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας με οικονομικά προβλήματα αποκαλύφθηκε από τα λόγια τσαγκάρη στην Νίκαια. Θα μπορούσε να είναι και σενάριο από δραματική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου που διαδραματίζεται στα χρόνια των κακουχιών και της φτώχειας.

Συνταξιούχος που αδυνατεί να αντεπεξέλθει οικονομικά στο αυξημένο κόστος ζωής με τις πολλές υποχρεώσεις, φοράει παπούτσια, τα οποία είχε αγοράσει πριν από περίπου 20 χρόνια.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε το OPEN και η εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» από το τσαγκαράδικο του κ. Θοδωρή Μπουράνη, τα παπούτσια του είναι πολύ φθαρμένα, τρύπια, σχεδόν λιωμένα.

«Με παρακάλεσε να του τα φτιάξω ώστε να αντέξουν λίγο ακόμα προκειμένου να βγάλει τον χειμώνα. Και αυτό γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει καινούρια» είπε ο κ. Μπουράνης, με τα λόγια του να αποτελούν «γροθιά στο στομάχι» για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένοι άνθρωποι.

Μάλιστα εκτίμησε ότι τα παπούτσια αυτά την εποχή που αγοράστηκαν, κόστιζαν περίπου 30-40 ευρώ και ο συνταξιούχος θα δώσει 5 ευρώ τώρα για να τα φορέσει κι άλλο.

Επιστροφή στον τσαγκάρη

Η κίνηση είναι αυξημένη ξανά στα τσαγκαράδικα. Η κρίση δίνει… ζωή στα παλιά παπούτσια μας. Πολλοί επιστρέφουν στον τσαγκάρη για επιδιορθώσεις και τροποποιήσεις.

«Φέρνουν παπούτσια τρυπημένα, μπαλωμένα και ξανά μπαλωμένα, παπούτσια κατεστραμμένα που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα ασχολιόταν κανείς» υπογράμμισε ο κ. Θοδωρής Μπουράνης και πρόσθεσε:

«Το επάγγελμά μας γνωρίζει άνθηση ως προς την ποσότητα των παπουτσιών που φτιάχνουμε αλλά πολλές φορές λέμε στον πελάτη ότι κάποια ζευγάρια δεν γίνεται να φτιαχτούν γιατί είναι πολύ ταλαιπωρημένα και παλιά. Κι όμως εκείνοι επιμένουν, ενδεικτικό των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν».

ENIKOS.gr

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement