Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Market Pass: Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα σήμερα – Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Δημοσιεύθηκε

στις

Χθες οι αιτήσεις αφορούσαν στους δικαιούχους των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε 1, 2, 3 και 4, ενώ από σήμερα η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτοί για όλα τα ΑΦΜ, ανεξαρτήτως λήγοντος αριθμού.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο που θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση του Market Pass:

  • είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα, την οποία θα αποθηκεύουν στο έξυπνο κινητό τους και την οποία θα επιδεικνύουν στις αγορές τους. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το σύνολο του ποσού που τους αναλογεί σε πέντε δόσεις (μία δόση για Φεβρουάριο και Μάρτιο 2023 και τέσσερις μηνιαίες δόσεις μέχρι και τον Ιούλιο 2023).
  • είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν, εφόσον δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% του ποσού που τους αναλογεί σε δύο τριμηνιαίες δόσεις.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, αποκάλυψε , πως οι πληρωμές του Market Pass θα γίνουν από τις 3 Μαρτίου. Όποιος επιλέξει την άυλη κάρτα θα πάρει το 100% του ποσού, στον κάθε μήνα που τρέχει. Όποιος επιλέξει κατάθεση στο λογαριασμό του θα λάβει το ποσό μειωμένο κατά 20%, σε δύο δόσεις. Στις 3 Μαρτίου και στις 3 Μαΐου».


Ροή ειδήσεων

Advertisement