Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ελεύθεροι» οι πεζόδρομοι-Αποσύρονται τα τραπεζοκαθίσματα το τελευταίο τριήμερο του Καρναβαλιού με απόφαση του Δήμου για την ασφάλεια των πολιτών

Δημοσιεύθηκε

στις

Του Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου

Ελευθερώνονται… από τα τραπεζοκαθίσματα οι πεζόδρομοι της αχαΐκής πρωτεύουσας για το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς όπου θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού και αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες.

Μετά την προχθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, όπου κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, όπως έγραψε και χθες η «Γ», η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να κάνει δεκτή την εισήγηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας προτάσσοντας την ασφάλεια των καρναβαλιστών και των επισκεπτών.

Η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων πάνω στους πεζοδρόμους λόγω της πανδημίας αποτελούσε «αγκάθι» και η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έθεσε επί τάπητος στην προχθεσινή σύσκεψη την αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα για την διευκόλυνση των επισκεπτών και την απομάκρυνση εμποδίων που θα προκαλούσαν συνωστισμό. Κλιμάκια της Αστυνομίας πήραν τις μεζούρες και μετρούσαν τις αποστάσεις στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου προχθές και εκτιμήθηκε από την τοπική ηγεσία πως η παραμονή των τραπεζοκαθισμάτων θα ενέτεινε τον συνωστισμό στην Ρήγα Φεραίου.

Μάλιστα για να υπάρξει αποσυμφόρηση του κόσμου, καρναβαλιστών και επισκεπτών η Αστυνομία έχει προτείνει την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος από το ύψος της Κολοκοτρώνη μέχρι και την Γούναρη από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και τα ξημερώματα της Καθαρής Δευτέρας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement