Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Σήμερα ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πολυσέλιδο υπόμνημα θα επιχειρεί να αντικρούσει τις σε βάρος του βαριές κατηγορίες ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος, ο οποίος έπειτα από προθεσμίες που έχει λάβει, αναμένεται να προσέλθει σήμερα ενώπιον των δυο εισαγγελέων ανηλίκων Αικατερίνης Κοπελάκη και Δάφνης – Κυριακής Τσιχλή, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις ως ύποπτος  το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση  αλλά και το πλημμέλημα και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες.

Τα δυο αυτά αδικήματα για τα οποία ο ιδρυτής της ΜΚΟ κλήθηκε σε ανωμοτί εξέταση στηρίζονται στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι δυο εισαγγελείς στην οποία περιλαμβάνονται μαρτυρίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών αλλά και σκληρές σωματικές κακοποιητικές συμπεριφορές με ξύλο, τιμωρίες, στέρηση φαγητού, καταναγκαστική εργασία εντός δομών της ΜΚΟ.

Ειδικότερα, στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του πατρός Αντωνίου είχε προχωρήσει δυο έφηβοι ηλικίας 19 και 15 ετών. Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει σε κατάθεσή του στις αρχές ο 19χρονος, ο οποίος πρώτος κατήγγειλε τον ιδρυτής της ΜΚΟ για σεξουαλική κακοποίησή του και την κατάθεσή του είχε αποκαλύψει το «Θέμα»: «Σε κάθε ευκαιρία, με χάιδευε στην πλάτη και έβαζε το χέρι του μέσα από το εσώρουχο μου …», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο 19χρονος για να περιγράψει ακόμη και άλλα σκληρά σκηνικά σεξουαλικής κακοποίησής του από τον πατέρα Αντώνιο το διάστημα που ήταν φιλοξενούμενος σε δομή της ΜΚΟ. Τη καταγγελία αυτή του 19χρονου  «διαδέχθηκε» η κατάθεση ενός ακόμη εφήβου ηλικίας 15 ετών, ο οποίος επίσης κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίησή του από τον πατέρα Αντώνιο.

Υπενθυμίζεται πως οι συνήγοροι του πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ έχουν παραλάβει τη δικογραφία στις 9 Ιανουαρίου και εκτός νέας προθεσμίας (αν για παράδειγμα υπάρξουν νέα στοιχεία που πρέπει να συμπεριληφθούν στο φάκελο της υπόθεσης) σήμερα θα καταθέσει στις εισαγγελείς το υπόμνημά του, με το οποίο θα αντικρούσει τα όσα οι δυο έφηβοι και άλλοι μάρτυρες του προσάπτουν. Βασικό υπερασπιστικό επιχείρημα του ιδρυτή της ΜΚΟ αποτελεί σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι καταγγελίες σε βάρος του οφείλονται σε ιδιοτελή κίνητρα, δεν έχουν βάση και αποτελούν μέρος ενός επικοινωνιακού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη εις βάρος του.

Όμως το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και μάλιστα κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση δεν είναι το μόνο αδίκημα που ο ιερέας θα κληθεί να αντικρούσει. Η κλήση που έλαβε αφορά και στο πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας στις σωματικές βλάβες αδύναμων προσώπων, κατά συρροή. Οι καταγγελλόμενες σωματικές κακοποιήσεις και οι άγριες τιμωριτικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών τελούνταν, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, από εργαζόμενους σε τρεις δομές της Κιβωτού (σε Αθήνα, Χίο και Βόλο) κατά την τριετία 2020-2022. Για το λόγο αυτό, κάποια από τα πρόσωπα αυτά κλήθηκαν από τις εισαγγελείς να δώσουν εξηγήσεις επίσης με την ιδιότητα υπόπτου. Το αδίκημα για το οποίο καλούνται να καταθέσουν είναι σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων. Και οι συγκεκριμένοι πρώην εργαζόμενοι σε δομές της Κιβωτού αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις με έγγραφο υπόμνημα με το οποίο θα αντικρούουν τις καταγγελίες.

Την  ίδια στιγμή πάντως πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για ξυλοδαρμούς και απειλές σε βάρος σημαντικών μαρτύρων, ανάμεσά τους και ο 15χρονος που έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement