Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μελισσοκόμοι: Πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία με μαύρες σημαίες για την απαξίωση του κλάδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μηχανοκίνητη πορεία με μαύρες σημαίες για την απαξίωση του κλάδου πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Πάτρας οι μελισσοκόμοι της Αχαΐας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο  Μελισσοκομικός Σύλλογος Αχαΐας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η διάλυση της γεωργικής παραγωγής και η χρόνια απαξίωση του αγροτικού και μελισσοκομικού κλάδου οδήγησε στην υποβάθμιση του επαγγέλματός μας. Η εκτίναξη του κόστους παραγωγής, σε συνδυασμό με τις χαμηλές – εξευτελιστικές τιμές, κάτω από το κόστος παραγωγής, τις οποίες διαμορφώνουν οι έμποροι – διακινητές – τυποποιητές, εξαφανίζουν το εισόδημά μας, απειλώντας την επιβίωσή μας.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διά στόματος του κ. Γεωργαντά δήλωσε ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της πολιτείας οι μελισσοκόμοι σε σχέση με τα πακέτα στήριξης που έδωσε σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Δυστυχώς η κυβέρνηση ώς τώρα μοιράζει υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος.

Για τους παραπάνω λόγους ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Αχαΐας αποφάσισε να πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη πορεία σήμερα Πέμπτη. Καλούμε όλους τους συναδέλφους καθώς και όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να είναι εκεί στον δίκαιο αγώνα μας, αναδεικνύοντας δυναμικά τα προβλήματα του κλάδου και προβάλλοντας παράλληλα τα αιτήματά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας.

Τα αιτήματά μας:

  1. Προστασία του Έλληνα καταναλωτή από τις Παράνομες Ελληνοποιήσεις στο εισαγόμενο από τρίτες χώρες μέλι. Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν αμφίβολης ποιότητας φθηνά μέλια από χώρες εκτός Ε.Ε., τα οποία παρανόμως βαφτίζονται «ελληνικά προϊόντα», με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθερα, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.
  2. Λήψη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής.

Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα.

Αφορολόγητο Πετρέλαιο.

Μείωση κόστους πρώτων υλών.

  1. Αλλαγή Νομοθετικού Πλαισίου. Το εχθρικό νομοθετικό πλαίσιο για τον Έλληνα μελισσοκόμο θα πρέπει να αλλάξει άμεσα στα επιμέρους θέματα που αναφέρουμε, προκειμένου να είναι βιώσιμη ενασχόληση και η άσκηση της μελισσοκομικής ιδιότητας.

Κίνηση των μελισσοκομικών φορτηγών-αυτοκινήτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Αναθεώρηση του Μελισσοκομικού Μητρώου.

Διάταξη για την τοποθέτηση Μελισσοκομικών Σμηνών και πρόσβαση στα Δάση.

Κάπνισμα κυψελών και απαγόρευση εισόδου μελισσοκόμων σε δάση κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ταυτοποίηση αμιγών ελληνικών μελιών».

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement