Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Auto

Η νέα Mercedes E-Class θα έχει Superscreen με Tik Tok, Zoom και Webex

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Mercedes η νέα γενιά της E-Class, του διαχρονικά πιο σημαντικού μοντέλου της γκάμας της, θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Και μέχρι να φτάσουμε έως την επίσημη πρεμιέρα η γερμανική μάρκας προχωρά σε αποκαλύψεις, ξεκινώντας, όπως συνηθίζει τελευταία, από το εσωτερικό της.

Για το οποίο υπάρχει η προαιρετική MBUX Superscreen των φωτογραφιών μας, η οποία αποτελείται από συνολικά τρεις οθόνες. Αυτή που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον οδηγό και είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι -σε αντίθεση με ότι ισχύε στην Hyperscreen της S-Class- ανεξάρτητη και όχι μέρος του ενιαίου συνόλου.

Κατά τα άλλα οι μηχανικοί της Mercedes έχουν χρησιμοποιήσει έναν κεντρικό υπολογιστή για τις λειτουργίες του ταμπλό και έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Επίσης είναι εφικτή η χρήση εφαρμογών τρίτων μερών, όπως το Tik Tok, τα Angry Birds, το Webex και το Zoom.

Με τα δύο τελευταία, με το αυτοκίνητα σταθμευμένο και με τη βοήθεια μιας (προαιρετικής) κάμερας στο ταμπλό οδηγός και επιβάτες μπορούν να μετέχουν σε τηλεδιασκέψεις.

 

Όταν η Ε-Class κινείται ο οδηγός, για λόγους ασφαλείας, δεν μπορεί να δει τι προβάλλεται στην οθόνη που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το συνοδηγό, ενώ όταν υπάρχει προαιρετικό ηχοσύστημα Burmester 4D Surround ο ήχος κατά κάποιον τρόπο «οπτικοποιείται» μέσω του συστήματος εσωτερικού φωτισμού.

Η νέα E-Class θα συνδυάζει αισθητικά στοιχεία από τις S-Class και EQE και η γκάμα των κινητήρων της θα αποτελείται από τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Με χωρητικότητα 2.000 και 3.000 κυβικών, απόδοσης έως 270 και 360 ίππους αντίστοιχα και στάνταρ ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V.

Όσο για τις AMG Ε 53 και Ε 63 θα είναι τετρακύλινδρες 2.000 κυβικών, plug-in υβριδικές και με απόδοση που θα ξεπερνά τους 600 ίππους.

CNN.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement